Στα μαλακά εκβιαστές καταστηματαρχών με τον Νέο Ποινικό Κώδικα

Τους αναγνωρίσθηκε ο πρότερος σύννομος βίος- Η δικηγόρος του στο star.gr

άνδρας με μύες

Είχαν γίνει ο φόβος και  ο τρόμος σε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλη σχεδόν την Αττική, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Δεκαεπτά άτομα απειλούσαν 33 καταστηματάρχες, πουλώντας προστασία και ζητώντας χρήματα. Η ταρίφα τους ξεκινούσε από 100 ευρώ.  Απειλούσαν ότι αν δεν έπαιρναν τα χρήματα, θα δημιουργούσαν ζημιά στην επιχείρησή τους .

Η εγκληματική οργάνωση απειλούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε Λούτσα, Ραφήνα, Μελίσσια, Μαρούσι, Νεα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα, Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αττικής, Πατήσια,Γκάζι, Παγκράτι .

Στη δίκη που ολοκληρώθηκε σήμερα τέσσερις από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε βαθμό κακουργήματος, συνολικά σε 7 χρόνια  κάθειρξη με αναστολή. Ασκήθηκε έφεση, καθώς τους αναγνωρίσθηκε με τον νέο ποινικό κώδικα, ο πρότερος σύννομος  βίος. Παράλληλα, μόνο σε δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων αποδείχθηκε ο εκβιασμός .

Η δικηγόρος δύο κατηγορουμένων κ.Βούλα Δημητριάδου δήλωσε στο star.gr: 

Η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου

«Ο ένας από τους εντολείς μου κρίθηκε αθώος καθώς στο ακροατήριο δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή του. Ο δεύτερος καταδικάστηκε παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που τον ενέπλεκαν στις παράνομες πραξεις. Η υπόθεση θα κριθεί και πάλι στο Εφετείο και μέχρι τότε είναι ελεύθερος».

της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top