Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Τα δύο στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

«Είναι η έβδομη φωτιά σε εννέα ημέρες. Δεν είναι τυχαίο»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι είναι η 7η φωτιά στην περιοχή μέσα σε 9 ημέρες. 

Η ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά και το δεύτερο μέτωπο έκανε στελέχη, όπως ο υπουργός Εσωτερικών, ο περιφεριάρχης Αττικής και ο δήμαρχος της Νέας Μάκρης να εκφράσουν υπόνοιες περί εμπρησμού.

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπάης, ήταν ακόμα πιο κατηγορηματικός μιλώντας στο OPEN, υποστηρίζοντας ότι το διπλό μέτωπο που εκδηλώθηκε σε απόσταση 700 μέτρων από τη μια αρχική εστία στην άλλη «είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ενισχύθηκαν οι επίγειες κι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης/ Φωτογραφία: Eurokinissi

Διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους της Νέας Μάκρης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η  κυκλοφορία έχει διακοπεί:

  • στην οδό Αγίας Μαρίνας από Λ. Μαραθώνος
  • στην οδό Σπύρου Λούη από Λ. Μαραθώνος
  • στην οδό Περιπάτου από Σπύρου Λούη.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν με ντουντούκες για την πυρκαγιά - Ήχησαν και οι καμπάνες

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά σε κατοικίες, αλλά άλλαξε κατεύθυνση και δεν απείλησε σπίτια. 

Οι κάτοικοι τελικά δεν απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους, αφού πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

H πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά σε κατοικίες / Φωτογραφία: INTIME

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έπιασε στον ύπνο τους κατοίκους της περιοχής, καθώς εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν από την ΕΛ.ΑΣ με ντουντούκες, ενώ ηχούσαν και οι καμπάνες.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.

Θεοδωρικάκος: Τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «τεράστια κινητοποίηση» των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και εξήρε την άμεση αντίδραση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Θέλω να τους συγχαρώ. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα και ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί μέσα στην ημέρα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς αρκέστηκε να πει πως «εκδηλώθηκε στις 2.30 τη νύχτα και εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα». «Αυτό καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει» πρόσθεσε.

Δήμαρχος Νέας Μάκρης για τη φωτιά: Υπάρχουν βασικές υποψίες για εμπρησμό

«Υπάρχουν βασικές υποψίες για εμπρησμό», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο.

«Και αυτό γιατί υπήρξαν δύο μέτωπα. Το ένα ήταν στα 50 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή στο Λιβίσι και το δεύτερο μέτωπο στα 500 μέτρα, δεν ήταν τυχαίο το περιστατικό», τόνισε ο κ. Τσίρκας. 

Πατούλης: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις ατόμων

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη. «Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top