«The Thread»: Μια διεθνής χορευτική παράσταση γεμάτη Ελλάδα

Μάγεψε τους θεατές που την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο

Μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία σε ολόκληρη την Ευρώπη η φαντασμαγορική  παράσταση «The Thread», η οποία είναι εμπνευσμένη από τον μύθο του μίτου της Αριάδνης και συνδυάζει τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας με τη σύγχρονη αντίληψη σχετικά με την χορευτική τέχνη, έκανε την πρεμιέρα της και στη χώρα μας, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Το έργο που αποτελεί έναν διάλογο ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν βασίζεται σε μία ιδέα της ιδρύτριας της πολιτιστικής εταιρίας Λάβρυς Γεωργίας Ηλιοπούλου. Την χορογραφία υπογράφει ο διάσημος Βρετανός χορευτής και χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ.

Η πρωτότυπη μουσική της παράστασης είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ενώ τα αρχαϊκά κοστούμια των χορευτών είναι αποτέλεσμα της δουλείας της σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράντζου.

Στην κατάμεστη Επίδαυρο έδωσαν μεταξύ άλλων το παρόν εκπρόσωποι του πολιτικού, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Πρέσβυς καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με την κόρη της Χριστιάνα, η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας,  Σίσσυ Παυλοπούλου, και η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top