Οι πρώτοι των πρώτων: Οι μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές

Μετά από πολλούς κόπους και θυσίες πέρασαν στη σχολή της προτίμησής τους

Δείτε στο βίντεο του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star πώς κινήθηκαν φέτος οι βάσεις...

Οι ατελείωτες ώρες μελέτης, το απαιτητικό πρόγραμμα αλλά και οι στερήσεις που βίωσαν πολλοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων αυτήν τη χρονιά τελικά έπιασαν τόπο, καθώς κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να περάσουν στη σχολή της προτίμησής τους. 

Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Πηνελόπη Ξένου: Πρώτη στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης με 19.422 μόρια 

Πρώτη στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με 19.422, είναι η 18χρονη Πηνελόπη Ξένου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν κρύβει τη χαρά της για την πρωτιά και την εισαγωγή της στην πρώτη της επιλογή. Η 18χρονη, που φοιτούσε στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη είχε αυστηρό πρόγραμμα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ήμουν αυστηρή με τον εαυτό μου. Δεν είχα ελεύθερη μέρα αλλά δεν διάβαζα ποτέ βράδυ. Δεν ξενύχτησα με τα βιβλία. Τηρούσα ένα πρόγραμμα. Έβγαινα κάθε Σάββατο

Φιλοδοξία της νέας φοιτήτριας της Νομικής, μετά τις σπουδές της, είναι να ασχοληθεί με τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσο για το ποιο ήταν το κίνητρό της; «Το απόλυτο κίνητρο ήταν η νέα αρχή στη ζωή μου. Άφησα το σχολείο και η μετάβαση στο Πανεπιστήμιο ήθελα να είναι σε μία σχολή που αγαπώ, σε ένα αντικείμενο που θα με κάνει ευτυχισμένη. Έτσι σκέφτηκα ότι πρέπει να διαβάσω πολύ για να φτάσω στο στόχο μου. Θέλω να πω σε όλους τους μαθητές που ετοιμάζονται για πανελλαδικές του χρόνου, ότι η Γ΄Λυκείου είναι μεγάλος αγώνας αλλά αξίζει η προσπάθεια, όταν κατακτάς τον στόχο σου».

Πηνελόπη Ξένου / Φωτογραφία: thestival.gr

Μαρία Τσαμαδιά: Δεύτερη στο Οικονομικό Τμήμα της ΣΣΑΣ με 19.348 μόρια

Η Μαρία Τσαμαδιά από τη Λαμία μπήκε δεύτερη σε μία από τις πλέον περιζήτητες σχολές, το Οικονομικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Η φοιτήτρια συγκέντρωσε 19.348 μόρια, ενώ πήγε πολύ καλά και στα αγωνίσματα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Μαρία Τσαμαδιά / Φωτογραφία: lamiareport.gr

Ο στόχος επετεύχθη! Το Οικονομικό της ΣΣΑΣ ήταν από την αρχή ο στόχος μου και νομίζω ότι και η τελική σειρά δικαίωσε την προσπάθεια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και στους καθηγητές μου

Κωνσταντίνος Καραδούκας: Δεύτερος στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ με 18.919 μόρια

Για τον Κωνσταντίνο Καραδούκα, μαθητή του Α' Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», η αρχαιολογία ήταν ο στόχος και κατάφερε να τον κατακτήσει και να περάσει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, δεύτερος στη σειρά, έχοντας στη «φαρέτρα» του 18.919 μόρια. Λέξη - κλειδί για το νεαρό φοιτητή (πλέον) είναι η ισορροπία.

 Δε νομίζω ότι διάβαζα πάρα πολλές ώρες, προσπαθούσα να διασκεδάζω παράλληλα. Ήμουν προσηλωμένος στον στόχο και χαίρομαι που τα κατάφερα. Δεν έχει να κάνει με τις πολλές ώρες. Τον χρόνο που μελετάς πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος

Μανώλης Αρχοντάκης: Πρώτος στη Σχολή Ικάρων με 19.140 μόρια 

Ο Μανώλης Αρχοντάκης από τα Χανιά της Κρήτης συγκέντρωσε 19.140 μόρια και πέρασε πρώτος στην Σχολή Ικάρων, η οποία ήταν πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό.

Ο νεαρός, μιλώντας στο flashnews.gr, δηλώνει πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του και τονίζει πως η συγκεκριμένη σχολή ήταν το όνειρό του από την περίοδο που πήγαινε νηπιαγωγείο. Πλέον, είναι υπερήφανος για το κατόρθωμά του.

Μανώλης Αρχοντάκης/ Φωτογραφία: flashnews.gr 

Νικόλας Ναλμπάντης: Δεύτερος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΜΑΚ με 18.400 μόρια 

Από το 27ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, δεύτερος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία (ΠΑΜΑΚ) πέρασε ο Νικόλαος Ναλμπάντης, ο οποίος με 18.400 μόρια ήταν σίγουρος ότι θα εισαγόταν στη σχολή της επιλογής του. Αν και είχε σταματήσει το γυμναστήριο μετά τα Χριστούγεννα, κράτησε τις εξόδους τρεις μέρες την εβδομάδα.

Διάβαζα τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα και είχα 12 ώρες φροντιστήριο την εβδομάδα. Όμως έβγαινα να διασκεδάσω με τους φίλους Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Νομίζω τελικά ότι η οργάνωση της μελέτης και η κατανόηση την ώρα του διαβάσματος βοηθάει πραγματικά

Ραχμάν Λούμο: Πρώτος στο Τμήνα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με 18.640 μόρια

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν υπάρχει σκοπός και κοπιάσεις, επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Ραχμάν Λούμι. Ο 18χρονος γεννήθηκε στην Ελλάδα από γονείς βιοπαλαιστές, κατάγεται από την Αλβανία και διαμένει στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε κερδίσει υποτροφία στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, αφού στις σχετικές εΛεζάντα Εικόναςξετάσεις είχε γράψει 100 στα 100! Πέρασε πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με 18.640 μόρια. Συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής και -όπως λέει- μετά τις σπουδές και ένα καλό μεταπτυχιακό θέλει να μείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα.

Το σχολείο με βοήθησε πολύ. Διάβαζα όσο χρειαζόταν. Κατέβαλα κόπο, δεν θα πω όχι. Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά να ξέρουν οι μαθητές ότι οι κόποι ανταμείβονται

Στέφανος Αμανατίδης: Πρώτος στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΠΑΜΑΚ με 18.410 μόρια 

Με υποτροφία και οικότροφος όλα τα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου στο Ανατόλια (Anatolia College) είναι και ο Στέφανος Αμανατίδης που άφησε την Καστοριά για να κατακτήσει το όνειρό του. Τα 18.410 μόρια που συγκέντρωσε του εξασφάλισαν την πρωτιά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΠΑΜΑΚ.

Αγαπώ πολύ την οικονομική επιστήμη, θα κινηθώ μετά στον τραπεζικό ή τον χρηματοοικονομικό τομέα. Καλύτερη απόδοση έχει το συστηματικό διάβασμα. Να είναι ποιοτικό. Δεν έχουν σημασία οι πολλές ώρες. Σαν μαθητής είχα στο παρελθόν αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά ξεπεράστηκαν. Θα πρότεινα στους τελειόφοιτους να κάνουν υπομονή αλλά κυρίως να δουν αυτή την τελευταία χρονιά ως μία ενδιαφέρουσα εμπειρία, αυτή η οπτική θα τους δώσει μεγαλύτερο κίνητρο, μην το δουν σαν μία κοπιαστική διαδικασία

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top