Πυρκαγιά στο Μενίδι

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στο Μετόχι Αχαΐας και τη Σαμοθράκη

πυροσβεστική

Πυρκαγιά σε έκταση με ξερά χόρτα εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, πίσω από θερμοκήπια στον οδό Ντάλιας, στις Αχαρνές Αττικής.

Επιτόπου βρίσκονται 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εκκενώνεται και τρίτο χωριό

 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μετόχι Αχαΐας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και οι πυροσβέστες στο Μετόχι Αχαΐας, όπου το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασε μία ακόμα μεγάλη φωτιά. 

Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ βασικό μέλημα των πυροσβεστών ήταν οι φλόγες να μην απειλήσουν το δάσος της Στροφυλιάς. 

Φωτογραφία: Patrastimes.gr

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, όπου τα πεζοπόρα τμήματα μπήκαν μέσα στο έλος, καταφέραμε να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να επέμβουν σε περίπτωση που σημειωθούν αναζωπυρώσεις.

Περιορίστηκε η φωτιά και στη Σαμοθράκη

Καλύτερη η εικόνα και στο πύρινο μέτωπο της Σαμοθράκης, όπου οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να το περιορίσουν αισθητά και συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. 

Φωτογραφία: Xanthinea.gr

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 20:45 της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση, όμως οι ισχυροί άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα να ενισχύσουν τις φλόγες και να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. 

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία υδροφόρα του δήμου. 

«Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, νότια-νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας και πρόσθεσε: «Εκτός απροόπτου, η κατάσταση, δείχνει να είναι υπό έλεγχο, καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Τρίτη

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς. 

Οι περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό είναι η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος, η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών έχει απαγορευτεί για σήμερα η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση της περιφέρειας Αττικής.

Η απαγόρευση αφορά στις εξής περιοχές:

  • Το πευκοδάσος και την παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.
  • Τον λόφο Λυκαβηττού.
  • Το Αττικό Αλσος.
  • Το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας.
  • Το Αλσος Προφήτη Ηλία στην Καστέλα.
  • Το δασικό οδικό δίκτυο Υμηττού, Πάρνηθας Πεντέλης, Ποικίλου όρους, όρους Αιγάλεω, Κιθαιρώνα, όρος Πατέρα και Γεράνεια όρη.
  • Τον εθνικό δρυμό Σουνίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top