Τραγωδία Πόρτο Χέλι:Στον εισαγγελέα σήμερα ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου

Πληροφορίες ότι είχε παρενοχλήσει νωρίτερα κι άλλο σκάφος

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου θα οδηγηθεί σήμερα ο 44χρονος Γάλλος, χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε με καΐκι στο Πόρτο Χέλι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστεί μια 60χρονη γυναίκα.

Πόρτο Χέλι: Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς

Ο 44χρονος κτηματομεσίτης κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου. 

Επίσης σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας, για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. 

Πόρτο Χέλι: Αδέλφια οι δύο νεκροί - Τι υποστήριξε ο χειριστής του σκάφους

Ο ίδιος, μέσω του συνηγόρου του, φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν είδε το μικρό αλιευτικό σκάφος και ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το συμβάν, αλλά αντίθετα βοήθησε για να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος. 

Ωστόσο από την έρευνα αποδείχθηκε πως το σκάφος είχε επαρκή φωτισμό και ήταν ορατό, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις. 

Μαρτυρίες σοκ για το δυστύχημα: «Μακάβρια τα χτυπήματα των θυμάτων»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης, ο οποίος έφτασε στο σημείο για να βοηθήσει στη περισυλλογή των δύο δίδυμων αδελφών, είπε πως τα χτυπήματα που είχαν δεχθεί ήταν ανατριχιαστικά και η εικόνα που αντίκρισε μακάβρια. 

Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 44χρονος Γάλλος κινούταν με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή. 

«Ακριβώς πριν τρεις μέρες. Υπάρχει ένας δίαυλος, υπάρχει στην κοιλάδα ένα νησί, με τη στεριά, υπάρχει ένας δίαυλος εκεί. Ο συγκεκριμένος το πήγαινε πάσα δύναμη εκεί πέρα, που υπάρχουν βαρκάκια μικρά, που ψαρεύουν, που πιάνουν χταπόδια», είπε στον ΣΚΑΪ ο δύτης. 

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Ρεβύθης παραλίγο να πέσει και ο ίδιος θύμα του Γάλλου χειριστή. 

«Ξέρω ότι δημιούργησε πρόβλημα, ξέρω ότι πήγε να πέσει πάνω μου. Δηλαδή είχα την κόρη μου και το παιδάκι μου λέει πού πάει ο βλάκας;», είπε.

Ο πρώην δήμαρχος Σπετσών, Βασίλης Καρδιασμένος, ο οποίος γνωρίζει το ταχύπλοο του 44χρονου, είπε πως όταν αναπτύσσει ταχύτητα, σηκώνεται η πλώρη του και ο χειριστής δεν έχει καθόλου καλή όραση, ειδικά το βράδυ. 

Το ραντεβού για ψάρεμα των τριών αδελφών που κατέληξε σε τραγωδία

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του γιου της 60χρονης, η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

«Ήταν πολύ στεναχωρημένη με το χαμό του πατέρα μας και είχε περάσει πολύ δύσκολο χειμώνα. Την Παρασκευή που έγινε το δυστύχημα ήταν η πρώτη φορά που έβγαιναν για ψάρεμα. Το περίμεναν και οι τρεις πως και πως. Το κανόνιζαν από μέρες. Μιλούσαν στο τηλέφωνο και το πρώτο που έλεγαν ήταν "άντε κατέβα να βγούμε για ψάρεμα" . Και να πως κατέληξε. Ποιος να το φανταζόταν», είπε στο Open Tv.  

Έκανε επίσης έκκληση σε όποιον είδε οτιδήποτε να πάνε στο λιμεναρχείο και να καταθέσουν ό,τι είδαν, καθώς η ώρα που έγινε το κακό ήταν 20:45 και δεν είχε ακόμα σκοτεινιάσει εντελώς. 

Το σκάφος του 44χρονου είχε παρενοχλήσει πριν και άλλος σκάφος

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι το ταχύπλοο του 44χρονου Γάλλου είχε παρενοχλήσει και το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα – Σπέτσες. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το είχε πλησιάσει επικίνδυνα, όμως ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές. 

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες το φουσκωτό που οδηγούσε ο Γάλλος επιχειρηματίας έκανε πολλούς επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις ακτές.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 60χρονη γυναίκα

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» η 60χρονη αδελφή των δύο ανδρών που έχασαν ακαριαία τη ζωή τους μετά τον εμβολισμό του σκάφους του από ταχύπλοο στο Πόρτο Χέλι. 

Η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα. Αρχικά, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Άργους, για να σταθεροποιηθούν οι ζωτικές λειτουργίες της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τη χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων της και από εκεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top