Πόρτο Χέλι: Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς

Ταχύπλοο φέρεται να εμβόλισε αλιευτικό που ψάρευε στην περιοχή

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στο Πόρτο Χέλι μετά από σύγκρουση δύο σκαφών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, το περιστατικό συνέβη ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι στη θέση Θύνι, όταν φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες συγκρούστηκε με ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Το ξύλινο σκάφος κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε αμέσως. Από εκεί προέρχονται και οι δύο νεκροί που έχουν ήδη εντοπιστεί και ανασυρθεί από το λιμενικό σώμα. Η γυναίκα είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άργους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξύλινο σκάφος ήταν αλιευτικό που ψάρευε στην περιοχή, όταν το 11 μέτρων ταχύπλοο με εξωλέμβιες μηχανές, εμβόλισε το αλιευτικό και πέρασε από πάνω του.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τέσσερα πλωτά του Λιμενικού σώματος, δύο θαλάσσια ταξί και μονάδα υποβρυχίων αποστολών για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης και τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Τι αναφέρει το Λιμενικό για το δυστύχημα

«Υπήρξε σύγκρουση ενός φουσκωτού 10 μέτρων περίπου με 10 Άγγλους επιβαίνοντες, με ξύλινο σκάφος 5 μέτρων όπου επέβαιναν 3 άτομα, Ελληνες και οι 3, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Δυστυχώς ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών, η γυναίκα έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά και την έχει παραλάβει το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Στο σημείο σπεύδουν πλωτά του λιμενικού, ιδιωτικά θαλάσσια ταξί και θα μεταβεί μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών. Δυστυχώς ακόμη είναι πολύ νωρίς, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα αίτια του δυστυχήματος», είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Χριστίνα Καλάση,

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top