Επέστρεψαν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις του «Αγίου Ανδρέα»

Καίνε ακόμα οι φωτιές σε Ελαφόνησο και Μαραθώνα

Δείτε στο video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τι συνέβη χθες με τις πυρκαγιές 

Το Σάββατο ήταν μια από τις δυσκολότερες ημέρες της φετινής αντιπυρικής περιόδου, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι την ίδια ώρα του Σαββάτου, κλήθηκε να αντιμετωπίσει 59 δασικές πυρκαγιές. 

Συνολικά επιχείρησαν 459 πυροσβέστες, 204 οχήματα, δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ισάριθμα PZL. Συνδρομή παρείχαν 16 υδροφόρες των Περιφερειών και των Ο.Τ.Α. ένα ελικόπτερο του Στρατού, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Πυρκαγιά και στο Ζούμπερι – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Η είσοδος των κατασκηνώσεων του «Αγίου Ανδρέα» στο Ζούμπερι. Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime

Κατασκηνώσεις «Αγίου Ανδρέα»: Επέστρεψαν τα παιδιά

Στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων επέστρεψαν τα 288 παιδιά των «Παιδικών Εξοχών», που χθες είχαν μεταφερθεί προληπτικά σε ασφαλές σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, λόγω της πυρκαγιάς στο Ζούμπερι.

Πυροσβέστες μέσα στις κατασκηνώσεις.Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε, παρουσία κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, κατά γράμμα ό,τι προβλέπει το σχέδιο ασφαλείας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο προβλεπόμενο από το σχέδιο ασφάλειας σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Μαραθώνα και Ελαφόνησο

Αν και η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο έχει οριοθετηθεί, στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν πέντε Pezedel, 1 ελικόπτερο και 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Στον Μαραθώνα η εικόνα είναι λίγο καλύτερη. Και εκεί η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ στο σημείο παραμένουν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα.

Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime

Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top