«Ναός» του παραεμπορίου παραμένει η ΑΣΟΕΕ

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του Star ενόψει της κατάργησης του ασύλου

Η εγκληματικότητα και το παραεμπόριο  που επικρατεί σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της, κάνουν επιβεβλημένη την ψήφιση του νομοσχεδίου για το πανεπιστημιακό άσυλο. Η αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα και της κάμερας του Star αποκαλύπτει την  θλιβερή εικόνα στην ΑΣΟΕΕ.

To Σάββατο το  μεσημέρι, αλλοδαποί  που πωλούν  την πραμάτεια τους,  τσιγάρα, παπούτσια και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, έχουν αμπαρωθεί μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.  

Έχουν βάλει καρέκλα αλλά και… ένα πρόχειρο  στέγαστρο από χαρτόνια για τον ήλιο στο αυτοσχέδιο...  μαγαζάκι τους μέσα στο πανεπιστήμιο. Μέσα σε σακούλες  κρύβουν τα παράνομα προϊόντα που διακινούν. Οι περισσότεροι  αλλοδαποί φαίνεται πως  Βρίσκονται εκεί για πολλές ώρες και κάνουν ότι θέλουν.

«Έχουμε ζητήσει και είμαστε σύμφωνοι με την πλήρη  κατάργηση του ασύλου χωρίς περιστροφές χωρίς αστερίσκους χωρίς υποσημειώσεις» δηλώνει ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μένιος Κορομηλάς. 

Η κατάργηση του ασύλου είναι μονόδρομος για να τερματιστεί η  βία και το παραεμπόριο, τα οποία αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των φοιτητών αλλά και όσων έχουν καταστήματα στην περιοχή.  

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τέλος της ασυδοσίας  όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Κεραμέως: Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα ΑΕΙ

«Η προτεινόμενη διάταξη καταργεί τη στρέβλωση του ασύλου, την κατάχρησή του, τη μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας και παραβατικότητας» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.   

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι αρμόδιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

«Από τη μια πλευρά επαναλαμβάνεται η συνταγματική υποχρέωση για διακίνηση  ιδεών εντός του ακαδημαϊκού χώρου από την άλλη πλευρά δίνεται η άμεση δυνατότητα καταστολής κάθε έκνομης δραστηριότητας η οποία αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα εντός των πανεπιστημίων.

Οποιοσδήποτε αρνείται την ψήφιση του νομοσχεδίου κλείνει το μάτι στην  ανομία» επισημαίνει ο ποινικολόγος Κωνσταντίνος Γώγος. 

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

Ωστόσο  κάποιοι πανεπιστημιακοί  θεωρούν ότι το άσυλο είναι εφάμιλλο της ακαδημαϊκής ελευθερίας.«Το άσυλο είναι συνταγματικός θεσμός. Ως τέτοιος δεν μπορεί να καταργηθεί» δηλώνει ο Γιώργος Σωτηρέλλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου  θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή μέχρι την Πέμπτη 8 Αυγούστου  και θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top