Αταλάντη: Βιομηχανία παραγωγής λαθραίων τσιγάρων- Χαμένοι δασμοί 5,5 εκατ.€

. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ'αυτόφωρο 10 άτομα.

Εγκληματική οργάνωση είχε στήσει ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής τσιγάρων και μάλιστα με οργανωμένο δίκτυο διακίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δεκάδες τόνους καπνού, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί αγγίζουν τα πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ.   

«Αυτή η τεράστια αποθήκη στην Αταλάντη της Φθιώτιδας, είναι μια από τρεις μεγάλες γραμμές παραγωγής που μέρα και νύχτα, έκοβαν εκατομμύρια τσιγάρα αλλά και άφθονο μαύρο χρήμα για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης» λέει ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Πέτρος Τζεφέρης. 

Μια τεράστια παράνομη βιομηχανία που εκτός από την παραγωγή των τσιγάρων, είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο διανομής στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ' αυτόφωρο 10 άτομα. 

«Οχτώ εκ των συλληφθέντων είχαν το ρόλο του εργαζομένου σε χώρο που λειτουργούσε γραμμή επεξεργασίας καπνού στην Αταλάντη Φθιώτιδας έχοντας αναλάβει την επεξεργασία και τη συσκευασία των παράνομων καπνικών προϊόντων. Δύο  ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του επιτηρητή (τσιλιαδόρου) σε τρεις αποθήκες» είπε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εκατομμύρια αφορολόγητα πακέτα διοχετεύονταν στην παράνομη εγχώρια αγορά. Η λιανική ήταν στα χέρια αλλοδαπών που κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας.  

Εκατομμύρια τα κέρδη και οι χαμένοι δασμοί

Τα κέρδη της σπείρας, τεράστια, το ίδιο και οι χαμένοι δασμοί για το κράτος. 

«Κατασχέθηκαν πάνω από 128 τόνοι κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού. Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ» εξήγησε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής.

Μέσα στις αποθήκες, εκτός από το μηχανολογικό εξοπλισμό,  οι αστυνομικοί βρήκαν και τρεις νταλίκες διεθνών μεταφορών που ήταν γεμάτες με τσιγάρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top