Μέσα στον Αύγουστο αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

«Έσπασαν» τα ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Εκτός φυλακής μέσα στον Αύγουστο θα βρεθεί ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου 2008 δολοφόνησε στα Εξάρχεια τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, κι έτσι η ποινή των ισοβίων «έσπασε» και μετατρέπηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο. Η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί με τον νέο νόμο στη συγκεκριιμένη περίπτωση είναι τα 15 χρόνια. 

Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας αλλά «σπάνε» τα ισόβια

Έτσι λοιπόν, μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετρά μέρες για να βρεθεί οριστικά εκτός φυλακής, αφού ήδη έχει εκτίσει ποινή 11 ετών και όσα μεροκάματα έχει κάνει εντός φυλακών θα προσμετρηθούν ευεργετικά. 

Κούγιας: Ο Κορκονέας δεν αποφυλακίζεται εξαιτίας του νέου Ποινικού Κώδικα

Η αποφυλάκισή του μπορεί να γίνει άμεσα, πιθανόν και μέσα στον Αύγουστο αφού το θέμα είναι πλέον διαδικαστικό. 

Το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Με τη δικαστική απόφαση οπλίζεται το χέρι κάθε Κορκονέα»

Για την απόφαση του δικαστηρίου που επέτρεψε την αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Η απόφαση οπλίζει το χέρι κάθε Κορκονέα. Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη, αλλά και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», είπε στον ΑΝΤ1, η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι η απόφαση αυτή προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων, ενώ κατήγγειλε μεθόδευσή της. 

«Η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες η προδρομολογημένη από τις 19 Ιουνίου και να ανακοινωνόταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος του Κορκονέα. Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα και ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον γιατί εκτιμήσαμε πως βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας στα μαλάκα, όπως και επιβεβαιωθήκαμε, αφού το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο», είπε. 

Κατέληξε τέλος λέγοντας πως οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας ήταν εκείνες που όπλισαν το χέρι του Κορκονέα. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top