Πυροσβέστης βρήκε και παρέδωσε 3000 ευρώ!

Την ημέρα του σεισμού

Ένας νεαρός πυροσβέστης, ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου, βρήκε στον δρόμο την ημέρα του σεισμού της Αθήνας ένα πορτοφόλι με 3000 ευρώ. Χωρίς να διστάσει καθόλου το παρέδωσε στην αστυνομία και λίγο αργότερα συνάντησε τυχαία τον ηλικιωμένο που το είχε χάσει.

«Όπως περπατούσα και είχα τα κλειδιά στο χέρι βρίσκω ένα 50ευρω κάτω, το παίρνω, προχωράω, βρίσκω άλλα τρία - τέσσερα, λέω τι γίνεται ρε παιδιά, τόσα 50ευρα πλαστά θα είναι λέω, δεν γίνεται, προχωράω παρακάτω βρίσκω το πορτοφόλι που είχε πολύ περισσότερα χρήματα. Βάζω και τα υπόλοιπα χρήματα που είχα βρει μέσα, ψάχνω να βρω αν έχει κάποιο στοιχείο μέσα, ποιος το χει χάσει, αν έχει καμιά ταυτότητα μέσα, βρίσκω μία ταυτότητα, κοιτάω να δω, εντάξει λέω θα το επιστρέψω γιατί προφανώς είναι πολλά τα λεφτά. Ήταν γύρω στις 3000 ευρώ» δήλωσε ο 25χρονος πυροσβέστης. 

Ο νεαρός πυροσβέστης, δεν το σκέφτηκε καθόλου, πήρε το πορτοφόλι, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και το παρέδωσε στους συναδέλφους του αστυνομικούς, εξηγώντας τους τι ακριβώς είχε συμβεί. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά είδε έναν ηλικιωμένο να ψάχνει να βρει κάτι.

«Του λέω πως ονομάζεσαι, μου λέει ονομάζομαι το και το, Του λέω περίμενε εδώ πέρα θα φωνάξουμε ένα περιπολικό να έρθουν να σε πάρουν γιατί το έχω βρει το πορτοφόλι σου. Μπήκε στο περιπολικό και υποθέτω ότι μετά έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να παραδωθεί το πορτοφόλι με τα χρήματα».

Όσο για το αν σκέφτηκε για κάποια στιγμή να πάρει τα χρήματα δήλωσε πως αν και πέρασε από το μυαλό του, το επάγγελμα του πυροσβέστη έχει γίνει τρόπος ζωής. «Ο άνθρωπος που έχασε τα λεφτά τα έχει ανάγκη και είδα και την ταυτότητα που ήταν ηλικιωμένος κι ήταν ένας ακόμη λόγος για να τα δώσω πίσω στον άνθρωπο αυτόν».

Ο Βαγγέλης δεν δέχτηκε να πάρει ούτε καν τα νόμιμα εύρετρα. Του αρκεί που έπραξε το σωστό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top