Τεράστιες ζημιές στην Αχαΐα- Πλημμυρισμένοι δρόμοι και πτώσεις βράχων

Στο Δρέπανο πήγαν να δουν την Πάολα κι εγκλωβίστηκαν λόγω κακοκαιρίας

Βίντεο από το gnomip.gr μέσα από το πλημμυρισμένο νυχτερινό κέντρο

Μαρτυρικές ώρες έζησαν 1.000 άτομα στο Δρέπανο Αχαΐας κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εγκλωβίστηκαν λόγω συσσώρευσης  υδάτων.  Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το Δρέπανο λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει το νερό στο γεφυράκι και να γίνει απροσπέλαστο.

Εκείνη την ώρα, οι θαμώνες νυχτερινού κέντρου που είχαν πάει να απολαύσουν την Πάολα, έφυγαν από το μαγαζί αλλά εγκλωβίστηκαν για ώρες στον δρόμο, καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω του χειμμάρου.

Εικόνες μέσα από το πλημμυρισμένο νυχτερινό κέντρο /πηγή: gnomip

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

 

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ - Στο «μάτι» των καταιγίδων όλη η χώρα

Μέχρι περίπου τις 04:45, περισσότερα από 150 αυτοκίνητα γεμάτα θαμώνες του καταστήματος βρίσκονταν εγκλωβισμένα στην περιοχή. Την ίδια ώρα μηχανήματα επιχειρούσαν να εκτρέψουν την ροή του νερού προκειμένου να "πέσει" η στάθμη του χειμάρρου. Πυροσβεστική, Αστυνομία και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν σε πλήρη κινητοποίηση, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

πηγή: tempo24, gnomip.gr

Προβλήματα σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα.

Τέλος, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο.

Τεράστιες ζημιές έδειξε το πρώτο φως της ημέρας στο Αντίρριο

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε τη βιβλική καταστροφή που έχει χτυπήσει για ακόμη μια φορά την Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου. Εικόνες που σοκάρουν κατέγραψε η κάμερα του Nafpaktia news.gr , Αυτοκίνητα και περιουσίες κατεστραμμένες για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.

Μεγάλη ζημιά επίσης υπέστη ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο Μακύνειας , οι παραλίες Ρίζας και Μακύνειας καταστράφηκαν.

Στη Μακύνεια έγινε κατολλισθηση βράχων, οι οποίοι κατέληξαν κάτω από τα τούνελ της Ιόνιας οδού.

<>

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top