Χαλκιδική: Γερμανοί τουρίστες ειδοποιήθηκαν από τη Γερμανία για τη θεομηνία

Πήραν μήνυμα από τη γερμανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και σώθηκαν

Απίστευτο και όμως αληθινό! Γερμανοί τουρίστες στην Χαλκιδική έλαβαν ειδοποίηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από τον αριθμό 112 της χώρας τους και πρόλαβαν να προστατευτούν. Στην Ελλάδα, η υπηρεσία υπολειτουργεί εδώ και χρόνια! Μόλις την Παρασκευή έγινε η πρώτη δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης. 

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων κάτοικος της Χαλκιδικής, η Γερμανική Υπηρεσία 112 εντόπισε το στίγμα των Γερμανών τουριστών στην περιοχή και τους έστειλε μήνυμα, προειδοποιώντας τους για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έρχονταν. 

Μετά τη φωτιά στο Μάτι, υπήρξε η υπόσχεση για την πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος, υπόσχεση που δεν έγινε πράξη, καθώς η γραμμή δεν λειτούργησε ούτε στη θεομηνία της Χαλκιδικής . Τώρα δίνεται νέα υπόσχεση για ενεργοποίηση τους επόμενους 6 μήνες.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων να ενεργοποιηθεί και μέσα στον Αύγουστο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης 

Ο αριθμός 112  λειτουργεί αμφίδρομα… 

  1. ο πολίτης που βρίσκεται σε ανάγκη καλεί το 112 και η υπηρεσία, εντοπίζει το στίγμα του
  2. ή η υπηρεσία στέλνει από μόνη της γραπτό ή φωνητικό μήνυμα και ενημερώνει τους πολίτες για επικείμενο κίνδυνο
  • καταιγίδα
  • ανεμοστρόβιλο 
  • πυρκαγιά
  • ακόμα και σοβαρό τροχαίο που έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα προκειμένου οι πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή ή να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα . 

Η ενημέρωση θα έρχεται και στο facebook αλλά και στο twitter.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top