«Έλιωσαν» οι Εύζωνες με τον καύσωνα- Έρχεται δροσερό σαββατοκύριακο

42 βαθμούς Κελσίου κατέγραφαν τα θερμόμετρα των αυτοκινήτων

Μέχρι και την Ακρόπολη "έκλεισε" ο μίνι καύσωνας, που σήμερα κορυφώθηκε, με το θερμόμετρο να δείχνει 42 βαθμούς κάτω από τον καυτό ήλιο. Από αύριο η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς  σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, πάμε για ένα δροσερό σαββατοκύριακο.

Σήμερα η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού – Έκλεισε λόγω καύσωνα η Ακρόπολη

«Έλιωσαν» οι Εύζωνες

Οι εικόνες με τους Εύζωνες να "λιώνουν" το καταμεσήμερο, ακίνητοι έξω από τη Βουλή , κόβουν.... κυριολεκτικά την ανάσα! 
Υπήρχαν φυσικά κι εκείνοι που εργάζονταν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς, όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. 

42 βαθμούς Κελσίου κατέγραφαν τα θερμόμετρα των αυτοκινήτων

Μία μετά το μεσημέρι. Στη Γλυφάδα και στο Σύνταγμα τα θερμόμετρα των αυτοκινήτων, κάτω από τον "καυτό" ήλιο, κατέγραψαν 42 βαθμούς Κελσίου.

«Έχουμε κλιματισμό, αλλιώς δεν υποφέρεται, δεν υποφέρεται...» λέει οδηγός ταξί.

Θοδωρής Κολυδάς: Από αύριο… παίρνουμε ανάσα

Βαθμιαία πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Παρασκευή από τα βόρεια προς τις νότιες περιοχές και δε θα ξεπεράσει στις βόρειες περιοχές τους 33-34 βαθμούς. Εκεί μάλιστα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Δεν αποκλείεται τα φαινόμενα αυτά να είναι τοπικά έντονα στη Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ στις νοτιότερες περιοχές η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου. 

«Αυξάνονται οι καύσωνες στην Ευρώπη» λένε επιστήμονες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη καταγράφονται όλο και περισσότερες ακραίες θερμοκρασίες, άνω των 30 βαθμών, ενώ οι πιθανότητες νέων ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών , σε μηνιαία βάση, έχουν πενταπλασιαστεί.

«Πιστεύω ότι, συντηρητικά θα πρέπει να περιμένουμε κάπου μεταξύ των 2 και 3 βαθμών αύξηση της θερμοκρασίας  μέσα στα επόμενα 50 έως 100 χρόνια»  λέει ο κλιματολόγος Gregory Jones.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top