Μόνο στο STAR: Οι κρυφοί φύλακες της πλατείας Συντάγματος

Μία ομάδα πολιτών έχει αναλάβει να υπερασπίζεται τον κόσμο από τις κλοπές

Μία ομάδα πολιτών έχει αναλάβει να υπερασπιστεί την πλατεία Συντάγματος από τις σπείρες κακοποιών που λυμαίνονται τουρίστες και καταστήματα. Ο Άρης Λάμπος συνάντησε έναν από τους κρυφούς φύλακες της πλατείας για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Περπατάει ανάμεσα στον κόσμο και μοιάζει με έναν από τους χιλιάδες περαστικούς της πλατείας Συντάγματος. Στην πραγματικότητα ο άνδρας που βλέπετε κάνει περιπολία. Είναι ένας απλός πολίτης που θέλει να βοηθήσει όσους πέφτουν θύματα των κακοποιών.  

«Τους πιάνω και μετά τηλεφωνώ στο 100 κα τους παίρνουν στο τμήμα. Μια φορά μου πέταξε μαχαίρι ένας. Ήταν Μαροκινός» περιγράφει ο συνταξιούχος αστυνομικός.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες στην πλατεία οι κρυφοί φρουροί του Συντάγματος είναι τρεις. Ο κύριος που συναντήσαμε είναι πρώην  αξιωματικός της αστυνομίας και όπως μας λέει τα περιστατικά κλοπών είναι σχεδόν καθημερινά.

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα

Το τελευταίο διάστημα η εγκληματικότητα στο σημείο έχει χτυπήσει κόκκινο. Πριν λίγες μέρες σπείρα Ιρακινών είχε μαχαιρώσει ένα περίπτερο, ενώ όλα τα καταστήματα έχουν να διηγηθούν και από μια ιστορία κλοπής.

Οι επιτήδειοι δεν προσπαθούν να κλέψουν μόνο τους τουρίστες, οι οποίοι κάνουν τον περίπατο τους στην πλατεία Συντάγματος αλλά και κόσμο, ο οποίος κάθεται στα καταστήματα της περιοχής προκειμένου να φάει.

«Βάζουν το χαρτάκι πάνω στο πορτοφόλι ή το κινητό και φεύγοντας φεύγουν μαζί με το κινητό κα ανενόχλητοι. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας βοηθούν και μας υποδεικνύουν τους κλέφτες» λέει εργαζόμενη στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα πάντως  με το άρθρο 275 του κώδικα ποινικής δικονομίας οποιοσδήποτε πολίτης βρεθεί μπροστά σε αυτόφωρο αδίκημα έχει το δικαίωμα να συλλάβει τον κακοποιό και να καλέσει την αστυνομία.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top