Αποκλειστικό: Γολγοθάς για τα ΑμεΑ και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Χωρίς ράμπα αναπήρων

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το χαλασμένο ασανσέρ στην Ακρόπολη, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ακόμη ένας ιερός χώρος είναι απροσπέλαστος για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Ακρόπολη: «Πόλεμος» στο Υπουργείο Πολιτισμού με το χαλασμένο αναβατόριο

Από ιερός βράχος... Γολγοθάς η Ακρόπολη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες!

Εικόνες ντροπής, θλίψης και προβληματισμού μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Ναό της Δημοκρατίας. Ξένοι τουρίστες σηκώνουν στα χέρια, με το αναπηρικό του αμαξίδιο, τον Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη, καθώς δεν υπάρχει ράμπα αναπήρων στο ιερό μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ! 

Ο Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης είναι Ιδρυτής του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων και Εκδότης της εφημερίδας «Η φωνή των ΑμέΑ». 

«Ξέρετε πόσο άσχημα ένιωσα, όταν τα εγγόνια μου που είχα μαζί μου την Κυριακή έβλεπαν αυτή την κατάσταση, να παραλαλάω τους τουρίστες να μας ανεβάσουν στο μνημείο; Κι εμένα ο πατέρας μου είναι ανάπηρος πολέμου από την Αλβανία» ανέφερε ο ίδιος στο Star και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Σωτηρόπουλο. 

«Σε αυτά τα δύο σκαλοπατάκια, που είναι και σπασμένα παντού, δε θα μπορούσε να υπήρχε μια ράμπα να εξυπηρετεί κι εμάς; Είναι ό,τι χειρότερο νιώθει ένας Έλληνας πολίτης, να μπορούν να πάνε στο μνημείο από όλα τα κράτη του κόσμου κι εγώ ο Έλληνας να μην μπορώ 

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ρεθυμνιωτάκης για να επισκεφθεί το μνημείο, αναγκάζεται να παρακαλάει τουρίστες και περαστικούς όχι μόνο να τον ανεβάσουν αλλά και να τον κατεβάσουν. Όπως λέει, ζητά τα αυτονόητα. Να μην υπάρχουν πουθενά εμπόδια και μπορεί να έχει πρόσβαση παντού. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top