Βράζουν τα νοσοκομεία της χώρας- Τα κλιματιστικά είναι... διακοσμητικά!

Πολλά είναι σκουριασμένα και κακοσυντηρημένα, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Βράζουν τα νοσοκομεία της χώρας. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ πως πολλά δεν έχουν κλιματιστικά ενώ σε άλλα τα σώματα ψύξης είναι σκουριασμένα και κακοσυντηρημένα. Η αυτοψία του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR είναι χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί.

Τα περισσότερα κλιματιστικά στο Μαιευτήριο Έλενα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν μόνο ως... έπιπλα.

«Αυτό το κλιματιστικό όπως βλέπετε είναι στην πρίζα. Βάλαμε το χέρι μας και δεν βγάζει τίποτα». Και δεν είναι το μόνο. Μπήκαμε σε δωμάτιο της μαιευτικής κλινικής και συναντήσαμε μια έγκυο, η οποία έψαχνε μια ανάσα δροσιάς. Μάταια.

«Εχει air condition αλλά δε βγάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το παράθυρο το έκλεισα ώστε να δροσίσει λίγο το δωμάτιο και έκλεισα και την πόρτα. Δεν έκανε καμία δουλειά απολύτως και τα άφησα όλα ανοιχτά». Το air condition του δωματίου ήταν κρυμμένο σε μια γωνιά. Κάτω από το κρεββάτι. Σε άθλια κατάσταση.

Πάμε λοιπόν στον πρώτο όροφο, εκεί είναι τα 8κλινα και όπως μας κατήγγειλαν οι ασθενείς η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Η δεύτερη εικόνα είναι απλά τριτοκοσμική. To κλιματιστικό σκουριασμένο. Στάζει νερά και δεν έχει απόδοση.

Στο νοσοκομείο Έλενα το καλύτερο κλιματιστικό είναι ...τα ανοιχτά παράθυρα. Ίδια κατάσταση και στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Ασθενείς προσπαθούν να δροσιστούν με ανεμιστήρες .

Και στην περιφέρεια η εικόνα δεν είναι και τόσο καλή

«Υπάρχουν κάποιοι χώροι που δεν έχουν κλιματιστικά γιατί είναι οι παλιές κλινικές και θέλουν ξήλωμα για να μπει το σύστημα» αναφέρει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Καρβούνης Ευάγγελος.

Στη Φλώρινα πάλι, να 'ναι καλά ο δροσερός καιρός.

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα σε όλους του χώρους ,γιατί μιλάμε για Φλώρινα, οπότε οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν σε κάποιους χώρους  να μπορείς να είσαι και χωρίς κλιματιστικό» σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας, Παπούλκας Χρήστος.

Η ΠΟΕΔΗΝ  μάλιστα καταγγέλλει ότι δεν είναι λίγα τα νοσοκομεία όπου οι εργαζόμενοι βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για να αγοράσουν κλιματιστικά. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top