Έκλεβαν ακριβά ρολόγια χειρός από πεζούς στη Μύκονο

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τα δύο από τα τέσσερα μέλη της σπείρας

σοκάκια Μυκόνου

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη «σπείρα» που έκλεβε επώνυμα πολυτελή ρολόγια χειρός από πεζούς στη Μύκονο.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί - ηλικίας 27, 28, 30 και 33 ετών- και σχηματίστηκε σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και αντίσταση.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν συνολικά 7 κλοπές ρολογιών.  Σημειώνεται ότι είχε συλληφθεί άλλο ένα μέλος της ίδιας «σπείρας», αλλοδαπός ηλικίας 32 ετών, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, πλαστογραφίας και αντίστασης, στις 28 Ιουνίου 2019.

Για τον εντοπισμό των δραστών και τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας συγκροτήθηκε, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου Ερμούπολης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πώς δρούσε η σπείρα

Τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους, παρουσίαζαν διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας Μυκόνου, κατά την επιστροφή τους από χώρους διασκέδασης και εφάρμοζαν τη μέθοδο της απασχόλησης προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα. Στη συνέχεια, φρόντιζαν για την άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε συνεργούς τους, ενώ για τη διαφυγή τους στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν τους αερολιμένες.

'Επιασαν τους δύο επ'αυτοφώρω

Ως προς το ιστορικό της σύλληψης των δραστών, χθες πρώτες πρωινές ώρες στη Χώρα Μυκόνου, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση αφού εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τους, τον 30χρονο και τον 33χρονο, τους ακινητοποίησαν αμέσως μετά από την προσπάθεια τους να αφαιρέσουν ρολόι χειρός από πεζό αλλοδαπό.

Οι άλλοι δύο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Μετά τη σύλληψη των δυο δραστών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα καταλύματα διαμονής τους και ακολούθησαν προανακριτικές ενέργειες κατά τις οποίες εντοπίστηκαν άλλοι δυο συνεργοί τους (ο 27χρονος και ο 28χρονος) στο αεροδρόμιο της Θήρας, όπου είχαν μεταβεί από τη Μύκονο, έχοντας σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου , ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top