Άγιος Παντελεήμονας: Οι χρυσαυγίτες δεν τρομοκρατούν πια τους μετανάστες

Καταρρέουν τα ποσοστά της- Αλλάζει επικοινωνιακή τακτική

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση της Χρυσής Αυγής στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου και δεν αποκλείουν το ακροδεξιό κόμμα να μείνει ακόμα και εκτός βουλής.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, το πάλαι ποτέ άντρο της Χρυσής Αυγής -όπως λένε οι κάτοικοι- οι χρυσαυγίτες έχουν πάψει εδώ και καιρό να τρομοκρατούν τους μετανάστες.

«Δεν υπάρχει δράση πλέον. Μπήκαν στο σύστημα και εξαφανίστηκαν» λέει κάτοικος.

«Κάποτε δεν άφηναν τους ξένους, τους χτυπούσαν, τώρα δεν έχουμε τέτοια πράγματα» λέει ένας άλλος.

Αρκετοί τοίχοι στον Άγιο Παντελεήμονα, παλιότερα ήταν βαμμένοι με σύμβολα και συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο τα έχουν μουτζουρώσει από πάνω με σπρέι, προκειμένου να μη φαίνονται. 

«Δεν υπάρχει δράση εδώ αλλά έχουμε γεμίσει ξένους. Εδώ και 3 χρόνια δεν υπάρχει δράση» λέει άλλος κάτοικος.

Όσοι πίστεψαν στο αφήγημα της Χρυσής Αυγής και την έβαλαν στη Βουλή φαίνεται πως τώρα της γυρίζουν την πλάτη. Η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πιέζει το κόμμα καθώς αποκαλύπτονται έκνομες ενέργειες μελών του.

«Πληρώνει το αποτύπωμα των εξελίξεων της δίκης ως αποτέλεσμα της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος» λέει ο αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Παντείου, Σεραφείμ Σεφεριάδης. 

Καταρρέουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜRB, για την εφημερίδα «Τα Νέα» η Χρυσή Αυγή είναι 5ο κόμμα με 3,2%.

Σε μέτρηση της RASS για το in.gr η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πίσω από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και πάλι με 3,2%.

Ποσοστό 3,5% βλέπει η Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής.

Το μήνυμα έχει σταλεί ήδη από τις εκλογές του Μαΐου

Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε από το 9,3% των ευρωεκλογών του 2015 στο 4,8% σε αυτές τις ευρωεκλογές χάνοντας σχεδόν τη μισή εκλογική της δύναμη. 

Αλλάζει επικοινωνιακή τακτική η Χρυσή Αυγή

Το κόμμα που βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν επιχειρεί να αλλάξει το προφίλ του, χωρίς συνθήματα και πυρσούς, κάνει μία καμπάνια επίκληση στο συναίσθημα.

«Ψηφίζω για την Ελλάδα, Ψηφίζω για τη Μακεδονία, ψηφίζω για να μείνω στη χώρα μου»

«Είναι μια αδίστακτη στρατηγική, στην οποία μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν. Ο κόσμος όμως  έχει βγάλει τα συμπεράσματά του ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση» συμπληρώνει ο κ. Σεφεριάδης. 

Βλέπουν τη Χρυσή Αυγή ακόμα και εκτός Βουλής

«Όταν ένας χρυσαυγίτης πάει στην κάλπη, δεν είναι ψηφοφορία αλλά ορκωμοσία. Είναι πράξη εθνικής αντίστασης» λέει ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Αν η Χρυσή Αυγή μείνει εκτός βουλής, ενδέχεται να μείνει ακάλυπτη -χωρίς την ασυλία- σε κάθε αδίκημα που μπορεί να βγαίνει στην επιφάνεια.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top