Δίκη Γιακουμάκη: Στο Εφετείο θα αναζητήσουν την αθώωσή τους οι 8 Κρητικοί

Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του Βαγγέλη: «Υπάρχει Θεός και Δικαιοσύνη»

Στο Εφετείο θα συνεχιστεί η δίκη των 8 πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι καταδικάστηκαν σήμερα πρωτόδικα με ποινές φυλάκισης 36 μηνών και κοινωφελή εργασία, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το σημείο όπου είχε βρεθεί το άψυχο σώμα του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Το Δικαστήριο έκρινε ως μη τετελεσμένες πράξεις που είχαν συνταχτεί στην δικογραφία και είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βσιλική Κανλίδου, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων, «πράξεις όπως το κρέμασμα από το παράθυρο, το πέσιμο στις σκάλες ή την τζαμαρία, είναι πράξεις οι οποίες δεν τελέστηκαν ποτέ, γι΄ αυτο και κρίθηκαν αθώοι, οι κατηγορούμενοι». Σύμφωνα με την κ. Κανλίδου «στα συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο συντάχτηκε από φήμες, οι φήμες αποδείχτηκε ότι είναι φήμες και γι΄ αυτό η πρόεδρος, στην απόφαση της είναι κατηγορηματική».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Τσιρίκα, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων και εκπροσωπώντας τους δικηγόρους υπεράσπισης δήλωσε πως το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή, χωρίς επιείκεια, για ήσσονος σημασίας πράξεις, υπό το βάρος της δημοσιότητας.

Υπόθεση Γιακουμάκη: Οι ποινές στους οχτώ Κρητικούς για τα βασανιστήρια

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μητέρα Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Yπάρχει Θεός»

«Δικαιώνεται ο Βαγγέλης μου. Τα χαμένα του χρόνια όμως ..εκεί μέσα κανείς δεν τα λογάριασε...μόνο το Δικαστήριο… Το παιδί μου το είχαν μπάλα να το παίζουνε ..Υπάρχει  Δικαιοσύνη, υπάρχει….. Υπάρχει και Θεός. Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας να φύγουμε πάλι να πάμε στα παιδιά μας τα άλλα. Μόνο ένα καντηλάκι και τις φωτογραφίες του μου άφησαν ..κι όλα αυτά τα όμορφα χρόνια που ζήσαμε μαζί… τα όμορφα χρόνια!»

Αυτά είναι τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Λόγια ανακούφισης, λόγια που βγαίνουν με πόνο, που ματώνουν καρδιές. 

Μετά από τρεις μήνες η αυλαία στην πολύκροτη δίκη -  στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων -  έπεσε.  Η παρέα των οκτώ Κρητικών καταδικάστηκε. Οι πέντε σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και οι υπόλοιποι τρεις σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο.

Ανδρέας Γιακουμάκης: «Δεν ντρέπομαι για τον Βαγγέλη μου»

Ο πατέρας του άτυχου σπουδαστή μετά το τέλος της δίκης ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κόσμο που τους στάθηκε, που ένιωσε τον πόνο τους.

«Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και το σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για το Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχθηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Οι χαροκαμένοι γονείς που όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούν συντετριμμένοι την ακροαματική διαδικασία σήμερα πιστεύουν ότι ο Βαγγέλης τους, ο άτυχος 19χρονος θα νοιώθει καλύτερα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top