Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Μπαράζ αποφυλακίσεων από 1η Ιουλίου

Δείτε τι προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Μπαράζ αποφυλακίσεων θα φέρουν οι αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα. Από την 1η Ιουλίου, εκατοντάδες κακοποιοί που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για διαρρήξεις θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Στους δικαστικούς και αστυνομικούς κύκλους επικρατεί αναβρασμός, ενώ οι πολίτες δηλώνουν πως θα επικρατήσει χάος.

Η αλλαγή του ποινικού κώδικα που θα φέρει εκατοντάδες αποφυλακίσεις διαρρηκτών έχει προκαλέσει αναστάτωση και φόβο.

Μέχρι σήμερα, όσοι κακοποιοί είχα δημιουργήσει εγκληματικές ομάδες και διέπρατταν κλοπές διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος. Με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, η κλοπή γίνεται πλέον πλημέλλημα. Έτσι μετά την 1η Ιουλίου, οι πόρτες των φυλακών θα ανοίξουν για εκατοντάδες κακοποιούς. 

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν πάνω από 3.500 διαρρήκτες σπιτιών. Κάποιοι εξ' αυτών θα δουν την πόρτα της ελευθερίας καθώς πλέον η κλοπή θα θεωρείται κακούργημα μόνο αν η λεία ξεπερνά τις 120.000 ευρω.

«Αδύνατη η εφαρμογή του» τονίζει η Ένωση Εισαγγελέων 


Άμεσος κίνδυνος να οδηγηθεί σε πρωτοφανείς συνθήκες ασφυξίας το σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων. Η εφαρμογή του νέου κωδικα ουσιαστικά δενει τα χέρια και στη δικαιοσύνη αλλα και στην αστυνομία. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες εξαρθρώσεις συμμορίων γίνονταν με άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και παρακολουθήσεις. Πλέον, μπαίνει τέλος και στα δυο. Προϋπόθεση για να δοθεί η άδεια στην αστυνομία θα είναι μόνο αν το αδίκημα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top