«Χτυπάει» 39αρι μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος!

Μετά τις βροχές έρχεται καύσωνας!

Καύσωνας θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου. 

Το διήμερο Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επεκταθούν από την Αφρική, προς την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Καμίνι η χώρα το Σαββατοκύριακο – Πότε ξαναχτυπά η κακοκαιρία

O καιρός το Σάββατο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, το Σάββατο 22/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.

Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν όμβρους ή τοπικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν της Θράκης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 35, στην Ήπειρο από 18 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 37, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και νοτιοανατολικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

καιρός Κυριακή

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, ωστόσο, επιστρέφει το σκηνικό της αστάθειας του καιρού. Αρχικά στη Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς στην ανατολική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια κυρίως ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top