Πυλαία: 37χρονη πέθανε μετά τη γέννα - Παραλείψεις καταγγέλλει η οικογένεια

Η δικηγόρος της οικογένειας έχει κινηθεί νομικά

Ένα αγοράκι ήρθε στον κόσμο πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη μητέρα του. Η 37χρονη Κατερίνα πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννα, με την οικογένειά της να καταγγέλλει παραλείψεις από την ιδιωτική κλινική, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Η Κατερίνα γέννησε με καισαρική σε ιδιωτική κλινική της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Ίσα που πρόλαβε να κρατήσει αγκαλιά και να θηλάσει τον νεογέννητο γιο της, λέει η αδελφή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Στη συνέχεια εμφάνισε παθολογική συμπτωματολογία, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο παρελθόν. 

«Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που γεννήθηκε ο ανιψιός μου και μετά από 20 ώρες την έχασα» λέει η αδελφή της Κατερίνας. Ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή της 37χρονης κινούνται νομικά για τον θάνατό της. Διώκονται ποινικά ο ο γιατρός της εκλιπούσας, ο βοηθός του, η αναισθησιολόγος, η κλινική και το ΕΚΑΒ.

«Βγήκε από το χειρουργείο μετά από αρκετές ώρες χωρίς να μας ενημερώσει κανείς για το τι γινόταν. Έκαναν να τη φέρουν από το δωμάτιο, άλλη μία ώρα. Όταν την πέρασαν από μπροστά μας, ήταν πολύ ευτυχισμένη αλλά την είδα ότι γύρισε το κεφάλι της κι έβαλε τα κλάματα» περιγράφει η αδελφή της. 

Όταν τελικά οι δύο αδελφές κατάφεραν να μιλήσουν, η άτυχη Κατερίνα είπε στην αδελφή της: «δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε μέσα στο χειρουργείο. Νόμιζα θα πέθαινα. Έπαθα αιμορραγία και ξαφνικά αρχίζω να χάνομαι. Κι έτρεχαν πανικόβλητοι όλοι. Όταν συνήλθε, ήταν σε θάλαμο ανάνηψης με την αναισθησιολόγο, η οποία της είπε : «Ό,τι έγινε, έγινε. Να ξέρεις ότι ο γιατρός σου ήταν γρήγορος και αποτελεσματικός».

Οι κακοί χειρισμοί της προκάλεσαν εκτεταμένες θρομβώσεις στον εγκέφαλο, περιγράφει η αδελφή της. «Είχε τάση για εμετό, ζάλη κι έχανε τα λόγια της. Εμείς δεν ήμασταν εκεί, περιμέναμε να πάμε στο επισκεπτήριο. Τη διασωλήνωσαν και μετά το ΕΚΑΒ άργησε να φτάσει στο νοσοκομείο» είπε. 

Η δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Κική Πακιρτζίδου, κάνει λόγο για εγκληματικές παραλείψεις. Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έγιναν 11 κλήσεις από την ιδιωτική κλινική προς το ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβει τη λεχώνα και να τη μεταφέρει σε δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση μόλις 5 χλμ,  αλλά το ασθενοφόρο καθυστέρησε να πάει.  

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top