Λιχαδονήσια: Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα

Νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου... εξωτικά

Αν οι Σεϋχέλλες σας πέφτουν κάπως… μακριά, μια καλή εναλλακτική είναι τα Λιχαδονήσια. Τα καταγάλανα νερά τους σε παραπέμπουν σε κάποιο εξωτικό νησί,  ωστόσο, απέχουν μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα! 

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται δυτικά της βόρειας Εύβοιας και είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ενός μεγάλου σεισμού που έγινε το 426 π.Χ.. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#lichadonisia #aerialphotography #drone_greece #dronestagram #fromwhereidrone #super_greece #discovergreece #picsoftheday #discoverearth #moodygrams

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas Nakis 📷🎥 (@nakis.kostas) στις

 

Το όνομά τους το πήραν από τον δούλο του Ηρακλή, τον Λίχα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Διηάνειρα, η γυναίκα του Ηρακλή νομίζοντας ότι την έχει απατήσει, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Όταν ο Ηρακλής τον φόρεσε υπέφερε από τους πόνους, άρπαξε τον υπηρέτη του και τον εκσφενδόνισε προς την θάλασσα. Από τα μέλη του που έπεσαν στο νερό σχηματίστηκαν οι Λιχάδες, ή αλλιώς τα Λιχαδονήσια. Το ένα από τα νησάκια κατοικούταν μέχρι το 1964, όπου εγκαταλείφθηκε γιατί δεν είχε ρεύμα και νερό. 

Μεταξύ των νησιών και του Μαλιακού ζουν μερικές φώκιες, που αποτελούν και ατραξιόν για τους επισκέπτες. Εκεί πίσω υπάρχει και ένα ναυάγιο του 1943, όπου οι βάρκες έχουν πάτωμα με τζάμι για να μπορείς να το δεις στον βυθό. Επάνω στο κύριο νησάκι του συμπλέγματος υπάρχει μια καντίνα για φαγητό και μια 2η για καφέ.

Πώς να πάω στα Λιχαδονήσια 

Καθημερινά πραγματοποιούν δρομολόγια τα καραβάκια Λιχαδονήσια Ι και «Λιχαδονήσια ΙΙ» από τα Καμένα Βούρλα. Επίσης, δρομολόγια γίνονται και από το το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και  από τον Κάβο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top