«Τοξοβόλος» του Συντάγματος: Πειθαρχική έρευνα για την απόδρασή του

Από τις φυλακές Τίρυνθας

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης, σχετικά με τις συνθήκες της σημερινής απόδρασης του «τοξοβόλου» του Συντάγματος Γιάννη Μιχαηλίδη.

Απέδρασε ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος από τις φυλακές Τίρυνθας

Για την υπόθεση διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ο κρατούμενος αναζητείται από το πρωί της Παρασκευής, ενώ η απουσία του έγινε αντιληπτή στην καταμέτρηση που έγινε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και του δημοσιογράφου Γιάννη Σωτηρόπουλου, ο «τοξοβόλος» του Συντάγματος δεν απέδρασε τις νυχτερινές ώρες, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά με το πρώτο φως της ημέρας. Αυτό προκύπτει διότι στον πρώτο έλεγχο από τους δεσμοφύλακες στις 6 το πρωί ο κρατούμενος κοιμόταν στο κελί του. Όμως, στον επόμενο έλεγχο, γύρω στις 7:30 το πρωί, ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε... κάνει φτερά!

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος», κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το τόξο του και από την τσάντα που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος και επιχείρησε να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Ο φωτογραφικός φακός τον είχε «συλλάβει» να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς συνελήφθη, ωστόσο αντιστάθηκε και χρειάστηκε μία διμοιρία για μπορέσει να τον συλλάβει.

Είχε κατηγορηθεί επίσης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που επίσης κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top