Ψηφοδέλτια για… ανακύκλωση! 20 τόνοι χαρτιού μόνο στη Θεσσαλονίκη

Κόπηκαν… 150.000 δέντρα

Ανακύκλωση

Τόνοι χαρτιού τυπώνονται για τα ψηφοδέλτια σε κάθε εκλογική αναμέτρησε, με χιλιάδες κιλά από αυτά να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Μάλιστα, στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μόνος στους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς συγκεντρώθηκαν 20 τόνοι χαρτιού από τα ψηφοδέλτια.

Η συγκέντρωση του χαρτιού, έγινε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο προγράμματος συλλογής έντυπου χαρτιού. 

Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φορέα, Μιχάλης Γεράνης, υπογραμμίζοντας ότι και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι με δική τους ευθύνη συλλέγουν για ανακύκλωση τόσο τα ψηφοδέλτια όσο και το υπόλοιπο προεκλογικό υλικό.

Η… άκυρη ψήφος που έγινε viral για το σπουδαίο της μήνυμα

Κόπηκαν 150.000 δέντρα σε όλη την Ευρώπη!

 «Αυτό σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης, καθώς το ανακυκλωμένο χαρτί θα επιστρέψει στις τοπικές κοινωνίες», τόνισε. Επισήμανε, μάλιστα, ότι «το κέρδος από αυτή τη διαδικασία είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κάποιος ότι για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές σε όλη την Ευρώπη χρειάστηκε να κοπούν 150.000 δέντρα για να παραχθούν τα ψηφοδέλτια».

«Το ίδιο μήνυμα, της ανακύκλωσης, θέλουμε να δώσουμε και ενόψει των εθνικών εκλογών» σημείωσε ο κ. Γεράνης, διευκρινίζοντας: «δεν χρειάζεται να γίνονται εκλογές για να κάνουμε ανακύκλωση. Όσο περισσότερη ανακύκλωση κάνουμε τόσο περισσότερο βοηθάμε το περιβάλλον αλλά και την οικονομία του τόπου».

Στη διαδικασία της ανακύκλωσης αναφέρθηκε και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του δήμου για την ανακύκλωση του χαρτιού των ψηφοδελτίων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top