Aυτοκτονία 14χρονης στο Μοσχάτο: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 43χρονος

Το μήνυμα-καταπέλτης της Έλενας Ακρίτα

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις νεότερες εξελίξεις για τη σοκαριστική υπόθεση


Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της αυτοκτονίας της μαθήτριας στο Μοσχάτο. Ο άνδρας που κατηγορείται για την αποπλάνησή της θα απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα γιατί το κορίτσι δεν προστατεύθηκε με αποτέλεσμα να καταλήξει να πέσει στις γραμμές του ΗΣΑΠ.

Η κατακραυγή του κόσμου για τον κατηγορούμενο είναι μεγάλη. Οι δικοί του άνθρωποι κλείδωσαν το προφίλ του στο Facebook μετά τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια.

Τραγικά πρόσωπα η σύζυγος και η κόρη του, συμμαθήτρια της 14χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 43χρονος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αλλά συνεργάζεται με τις αρχές. Στην κατάθεσή του έχει περιγράψει πώς γνώρισε το κορίτσι και έκανε σχέση μαζί του.

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση, η Έλενα Ακρίτα με ένα συγκλονιστικό post της στο Facebook, αναφέρθηκε σε μία βιωματική εμπειρία προκειμένου να εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι 14 ετών.

Θέλοντας να δώσει σε πολλούς να καταλάβουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι αλλά και την ευθύνη που έχουν οι μεγαλύτεροι απέναντί τους, περιέγραψε τι είχε συμβεί όταν εκείνη ήταν 15 ετών και είχε ερωτευτεί παράφορα έναν καθηγητή της.

Ο τρόπος που την αντιμετώπισε και χειρίστηκε το θέμα, ήταν υποδειγματικός.

Αναλυτικά το post της Έλενας Ακρίτα στο Facebook

«Βιωματικό ακολουθεί. Όταν ήμουν 15 χρονών ερωτεύτηκα τον καθηγητή των αγγλικών μου στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. Και τον ερωτεύτηκα πολύ. Ήταν 42 χρονών καθόλου ωραίος, όμως γοητευτικός άνθρωπος, με αίσθηση χιουμορ και εξαιρετικός δάσκαλος. Τον σκεφτόμουν, δεν κοιμόμουν, δεν έβλεπα την ώρα να τον δω, στο μάθημα έχανα τα λόγια μου, κοκκίνιζα. Εκείνος το κατάλαβε - και σιγά το δύσκολο δηλαδή, μπαμ έκανε από χιλιόμετρα για έναν έμπειρο άνθρωπο που σίγουρα είχε αντιμετωπίσει κι άλλες ερωτοχτυπημένες μαθητριούλες. 

Μια μέρα με κράτησε μετά το μάθημα για να μού μιλήσει. Μού είπε πολλά γι αυτό το συναίσθημα που γεννιέται άναμεσα σε καθηγητές και μαθητές, αλλά και ανάμεσα σε εφήβους και ‘ωριμους’ γενικότερα. Μου μίλησε με σοβαρότητα, ευγένεια ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ήθελε να με απομακρύνει χωρίς να με πληγώσει ή να με μειώσει. Και το κατόρθωσε.

Πιστέψτε με ειλικρινά. Αν στη θέση του καθηγητή μου ήταν ένας άθλιος - σαν τον τύπο που έγινε η αιτία να αυτοκτονήσει το 14χρονο κοριτσάκι - εγώ τότε στα 15 μου θα τον ακολουθούσα χωρίς δεύτερη σκέψη όπου μού ζητούσε. Δεν υπήρχε περίπτωση να τού αντισταθώ. Το γεγονός ότι τίποτα απολύτως δεν συνέβη οφειλόταν στην δική του ωριμότητα κι όχι στην δική μου απειρία που τότε ήξερα πού παν τέσσερα. 

Τον Δάσκαλο αυτόν τον θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη κι ας έχασα τα ίχνη του αμέσως μετά, ζει πέθανε ιδέα δεν έχω.

Αυτό για όσους λένε πως το κοριτσάκι «τα ήθελε». Πώς τα κοριτσάκια, τα αγοράκια, τα παιδιά, οι έφηβοι «τα θέλουν». Και κάποιοι που το ξεστομίζουν αυτό είναι και γονείς. Τρόπος του λέγειν», έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Μοσχάτο: Ο άγριος καβγάς του πατριού της 14χρονης με τον 43χρονο

Αυτοκτονία 14χρονης: Είχε γίνει καταγγελία από τις 9 Μαΐου

O 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης

Το χρονικό της τραγωδίας στο Μοσχάτο

Η 14χρονη το μεσημέρι της Πέμπτης αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Λίγες μέρες πριν οι γονείς της είχαν ανακαλύψει ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με έναν 43χρονο γείτονα και κατήγγειλαν το γεγονός στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η σχέση τους δε σταμάτησε κάτι που έμαθαν οι γονείς της.

Ψυχολογικά φορτισμένη, μετά από τη σύλληψη του 46χρονου πήγε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο. Αυτόπτες μάρτυρες που ήταν εκεί, είπαν ότι είδαν το κορίτσι να ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο και όταν άρχισε να πλησιάζει το τρένο, έπεσε στις γραμμές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Μάλιστα στο σημείο, έφτασε κι ένας νεαρός, ο οποίος ρωτούσε τον κόσμο τι είχε συμβεί κι έλεγε ότι η 14χρονη του είχε στείλει μήνυμα ότι θα αυτοκτονήσει. 

Το κορίτσι άφησε, επίσης, ένα σημείωμα το οποίο απευθύνεται στον 43χρονο και εξηγεί τους λόγους που της οδήγησαν στην τραγική αυτή απόφαση και αποκαλύπτει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Σε αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν προλάβαμε να ζήσουμε το όνειρό μας, μας το χαλάσανε, μου λείπεις πολύ θυμάμαι τις στιγμές μας όλα τα “σ’ αγαπώ” στο βλέμμα σου, στα φιλιά σου και στο υπέροχο χαμόγελό σου. Σου είχα πει κάποτε πως αν δεν ήμασταν για οποιοδήποτε λόγο μαζί θα πέσω από τον έκτο. Πονάω, δεν αντέχω άλλο και δεν μπορώ να ζω με τη σκέψη πως εξαιτίας μου θα είσαι φυλακή. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου πρόσφερες και την αγάπη που μου χάρισες».

Το ψιλικατζίδικο του 43χρονου

Είχε σχέση και με άλλη 14χρονη ο 43χρονος;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την αποπλάνηση του κοριτσιού, την περίοδο 2017 – 2018 είχε σχέση και με άλλη 14χρονη.

Μάλιστα, μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του, βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανατριχίλα είναι το γεγονός ότι ο 43χρονος είχε μια κόρη στην ίδια ηλικία με το κορίτσι που αυτοκτόνησε. 

Την Τετάρτη, το κορίτσι παρά την απαγόρευση των γονιών της πήγε στο κατάστημα του 43χρονου κι εκεί, τους έπιασαν να ερωτοτροπούν ο πατριός και ο αδελφός της. 

Γειτόνισσα περιέγραψε στο star.gr τον άγριο καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στους δύο άνδρες, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια. 

«Άκουσα φασαρία και βγήκα έξω. Είδα τον πατέρα και τον αδελφό της μικρής έξω από το μαγαζί και μέσα εκείνη και τον 43χρονο. Φωνάζανε γιατί η κοπέλα τους είχε πει ότι θα πάει στην πλατεία, αλλά προφανώς την παρακολούθησαν και την βρήκαν στο ψιλικατζίδικο. Το κορίτσι βγήκε έξω, έγινε μια συμπλοκή και ο 43χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κατάστημα. Η κοπελίτσα γύρισε, πήδηξε το σπασμένο τζάμι και μπήκε στο κατάστημα για να είναι μαζί του και μάλωσε με τους δικούς της», είπε. 

Στη συνέχεια η 14χρονη έφυγε, ήρθε η αστυνομία, η μητέρα της, έψαξαν το αυτοκίνητό του και τον συνέλαβαν. Το βράδυ πήγε στο κατάστημα η σύζυγός του, η οποία ήταν σαν χαμένη. Μάλιστα, όπως είπε η αυτόπτης μάρτυρας, η 14χρονη ήταν συμμαθήτρια και φίλη της κόρης του 43χρονου.

Σπασμένα γυαλιά μετά από τον καβγά του 43χρονου με τον πατριό της 14χρονης

Είχε γίνει καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 9 Μαΐου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Χαμόγελου», ευαισθητοποιημένος πολίτης είχε καλέσει ανώνυμα και είχε περιγράψει ότι η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με τον 43χρονο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι η ανήλικη είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του 43χρονου από πλατεία της περιοχής, καθώς και ότι υπήρχε δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα social media μεταξύ της 14χρονης και του 43χρονου, που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέσης εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Ο 43χρονος που κρατείται και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα

«Κινήσαμε γη και ουρανό γι΄αυτό το φρικτό περιστατικό»

Μιλώντας στο star.gr, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ξεκαθάρισε πως «το Χαμόγελο του παιδιού αυτό που κάνει μέρα νύχτα είναι να πιέζει για να γίνονται κάποια αυτονόητα πράγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν γίνεται μία ανώνυμη καταγγελία και δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει θέμα, δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να πάμε και να κάνουμε έρευνα, παρά μόνο να το στείλουμε στον εισαγγελέα» είπε ο κος Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, όταν ο πολίτης τηλεφώνησε για να κάνει την αναφορά, τον συνέδεσαν κατευθείαν με την αστυνομία. Ωστόσο «δε θέλησε να κάνει την καταγγελία και σταμάτησε. Φοβήθηκε γιατί του ζήτησαν να γίνει επώνυμα».

Παρ΄όλ΄αυτά, το «Χαμόγελο» αποφάσισε να τη στείλει την καταγγελία ως ανώνυμη στην αστυνομία. «Κινήσαμε γη και ουρανό γι΄αυτό το φρικτό περιστατικό. Γιατί το ότι το καταγγείλαμε κατευθείαν στην αστυνομία παραβαίνει την τυπικότητα της διαδικασίας» εξήγησε ο κος Γιαννόπουλος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top