Αυτοκτονία 14χρονης: Είχε γίνει καταγγελία από τις 9 Μαΐου

«Κινήσαμε γη και ουρανό» δηλώνει ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Από τις 9 Μαΐου είχε γίνει αναφορά από πολίτη στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος είχε υποψιαστεί ότι κάτι συνέβαινε ανάμεσα στην 14χρονη που αυτοκτόνησε στο Μοσχάτο και τον 43χρονο ο οποίος φέρεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Χαμόγελου», ευαισθητοποιημένος πολίτης είχε καλέσει ανώνυμα και είχε περιγράψει ότι η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με τον 43χρονο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι η ανήλικη είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του 43χρονου από πλατεία της περιοχής, καθώς και ότι υπήρχε δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα social media μεταξύ της 14χρονης και του 43χρονου, που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέσης εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Μοσχάτο: Ο άγριος καβγάς του πατριού της 14χρονης με τον 43χρονο

O 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης

«Κινήσαμε γη και ουρανό γι΄αυτό το φρικτό περιστατικό»

Μιλώντας στο star.gr, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ξεκαθάρισε πως «το Χαμόγελο του παιδιού αυτό που κάνει μέρα νύχτα είναι να πιέζει για να γίνονται κάποια αυτονόητα πράγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν γίνεται μία ανώνυμη καταγγελία και δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει θέμα, δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να πάμε και να κάνουμε έρευνα, παρά μόνο να το στείλουμε στον εισαγγελέα» είπε ο κος Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, όταν ο πολίτης τηλεφώνησε για να κάνει την αναφορά, τον συνέδεσαν κατευθείαν με την αστυνομία. Ωστόσο «δε θέλησε να κάνει την καταγγελία και σταμάτησε. Φοβήθηκε γιατί του ζήτησαν να γίνει επώνυμα».

Σπασμένα γυαλιά μετά από τον καβγά του 43χρονου με τον πατριό της 14χρονης.

Παρ΄όλ΄αυτά, το «Χαμόγελο» αποφάσισε να τη στείλει την καταγγελία ως ανώνυμη στην αστυνομία. «Κινήσαμε γη και ουρανό γι΄αυτό το φρικτό περιστατικό. Γιατί το ότι το καταγγείλαμε κατευθείαν στην αστυνομία παραβαίνει την τυπικότητα της διαδικασίας» εξήγησε ο κος Γιαννόπουλος.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως σε αυτές τις περιπτώσεις γίνονται έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές «αλλά όταν δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι γίνεται κάτι, ενδεχομένως η έρευνα να μην προχωρά εκεί που πρέπει να προχωρήσει. Τα πράγματα δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρα και ειδικά στην σεξουαλική κακοποίηση».

Το ψιλικατζίδικο του 43χρονου

Τέλος, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας πως η περίπτωση της 14χρονης «δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Εν δυνάμει πολλά ανήλικα παιδιά είναι σε ανάλογη κατάσταση».

Επικαλούμενος τους ψυχολόγους του «Χαμόγελου», εξήγησε πως «οι έφηβοι έχουν μία παρορμητικότητα. Η ευαισθησία τους είναι τόσο μεγάλη μερικές φορές τους οδηγεί σε αυτή την κατάσταση».

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τόσο τους γονείς όσο και τα ίδια τα παιδιά να μιλάνε και να «ανοίγονται» ώστε να «προλαβαίνουμε καταστάσεις.Δεν είναι πάντα αστυνομικό το μέτρο, μπορεί να καλυφθεί και κοινωνικά. Αρκεί να μιλάνε!»

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 14χρονη το μεσημέρι της Πέμπτης αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Λίγες μέρες πριν οι γονείς της είχαν ανακαλύψει ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με έναν 43χρονο γείτονα και κατήγγειλαν το γεγονός στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η σχέση τους δε σταμάτησε κάτι που έμαθαν οι γονείς της.

Η αυτοκτονία 

Η 14χρονη, ψυχολογικά φορτισμένη, μετά από τη σύλληψη του 43χρονου πήγε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο. Αυτόπτες μάρτυρες που ήταν εκεί, είπαν ότι είδαν το κορίτσι να ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο και όταν άρχισε να πλησιάζει το τρένο, έπεσε στις γραμμές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Μάλιστα στο σημείο, έφτασε κι ένας νεαρός, ο οποίος ρωτούσε τον κόσμο τι είχε συμβεί κι έλεγε ότι η 14χρονη του είχε στείλει μήνυμα ότι θα αυτοκτονήσει. 

Το κορίτσι άφησε, επίσης, ένα σημείωμα το οποίο απευθύνεται στον 43χρονο και εξηγεί τους λόγους που της οδήγησαν στην τραγική αυτή απόφαση και αποκαλύπτει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. 

Τι έγραφε στο σημείωμα

«Δεν προλάβαμε να ζήσουμε το όνειρό μας, μας το χαλάσανε, μου λείπεις πολύ θυμάμαι τις στιγμές μας όλα τα “σ’ αγαπώ” στο βλέμμα σου, στα φιλιά σου και στο υπέροχο χαμόγελό σου. Σου είχα πει κάποτε πως αν δεν ήμασταν για οποιοδήποτε λόγο μαζί θα πέσω από τον έκτο. Πονάω, δεν αντέχω άλλο και δεν μπορώ να ζω με τη σκέψη πως εξαιτίας μου θα είσαι φυλακή. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου πρόσφερες και την αγάπη που μου χάρισες»

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του κοριτσιού

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατριός του 14χρονου κοριτσιού που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έβαλε τέλος στη ζωή της με τόσο τραγικό τρόπο. 

Οι δύο γονείς υπέστησαν λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και νοσηλεύονται σε κατάσταση σοκ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top