Κλειστά σχολεία στην Ηλεία λόγω έντονης σεισμικής διέγερσης

Στο «κόκκινο» η αγωνία των κατοίκων

ρωγμές σε κτίρια από σεισμό
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Κλειστά είναι σήμερα, Παρασκευή όλα τα σχολεία στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία μετά από τη συνεχή σεισμική διέγερση των τελευταίων ημερών. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», αρκετοί κάτοικοι δεν έκρυψαν την αγωνία τους, καθώς πέρασαν ένα ακόμα 24ωρο με συνεχείς σεισμικές δονήσεις, οι οποίες συνοδεύονταν από μια τρομακτική βοή. 

Τόνισαν μάλιστα ότι δεν έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, αλλά ζητούν επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση από τις αρχές. 

Την ανησυχία τους ενέτειναν οι δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν απέκλεισε οι δονήσεις των τελευταίων ημερών να είναι προάγγελοι ενός πιο ισχυρού σεισμού. 

Στην περιοχή από την Πέμπτη βρίσκεται κλιμάκιο επιστημόνων και τεχνικών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο εγκατέστησε στην περιοχή δίκτυο φορητών σεισμογράφων με στόχο τη λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας. 

Την ίδια ώρα ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης εξέδωσε ανακοίνωση για να καθησυχάσει τους κατοίκους, στην οποία τονίζει πως η δημοτική αρχή βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top