Παλαιό Φάληρο: Το τελευταίο αντίο στη δασκάλα που δολοφονήθηκε

«Νιώθω τύψεις» λέει ο σύντροφος της 53χρονης Έφης

Δείτε στο video τι δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο άνθρωπος που τα τελευταία δύο χρόνια διατηρούσε δεσμό με την 53χρονη Έφη

Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς και φίλοι στην 53χρονη δασκάλα, που το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην οδό Τρίτωνος στο Παλαιό Φάληρο. Για το άγριο έγκλημα κατηγορείται ο 52χρονος αδερφός της, ο οποίος συνελήφθη έξω από το πατρικό του και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Κόσμος συγκεντρωμένος στο Κοιμητήριο Καλλιθέας για να συνοδεύσει την άτυχη δασκάλα στην τελευταία της κατοικία

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο

Ο φερόμενος ως δράστης αρνείται πεισματικά να μιλήσει στους αστυνομικούς και επαναλαμβάνει συνεχώς έως αυτή την ώρα ότι «δε γνωρίζω τίποτα, για ποιο έγκλημα μου μιλάτε». Το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπως και ένα ακόμα άτομο που φέρεται να τον έκρυβε στο σπίτι του στον Κάλαμο από το βραδύ του Σαββάτου.

Το τελευταίο αντίο στην 53χρονη Έφη

Π. Φάληρο: Αποκλειστικά η σύλληψη του αδελφοκτόνου - «Δεν έκανα τίποτα»

Παλαιό Φάληρο: Την άρπαξε από τα μαλλιά κι άρχισε να τη μαχαιρώνει

Λουλούδια στο σημείο που έπεσε νεκρή η άτυχη δασκάλα. Φωτογραφία: Βαρακλας Μιχάλης/InTime

«Νιώθω τύψεις. Έπρεπε να την πάρω σηκωτή»

Με «σπασμένη» φωνή ο άνθρωπος που τα τελευταία δύο χρόνια διατηρούσε δεσμό με την 53χρονη Έφη, δήλωσε πως έχει τύψεις που δεν την πήρε να ζήσουν μαζί στην Πελοπόννησο.

«Έπρεπε να είμαι πιο αποφασιστικός και να επιμείνω να μείνουμε μαζί. Νιώθω τύψεις που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι για να τη σώσω. Με βασανίζει αυτό. Έπρεπε να την πάρω σηκωτή. Μου πρόσφερε και της πρόσφερα αγάπη. Περάσαμε ευτυχισμένα. Έχω ωραίες αναμνήσεις μαζί της» είπε ο Μιχάλης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Τραγική ειρωνία; Τις ημέρες του Πάσχα του είχε ζητήσει να μείνει μόνη της για να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Σκεφτόταν να αφήσει τη δουλειά της στην Αθήνα και να πάει να μείνει μόνιμα στην Πελοπόννησο: «Έκανε σχέδια να κατέβει στα μέρη τα δικά μου προς την Πελοπόννησο να δουλέψει εκεί. Μου ζήτησε αυτό το Πάσχα να μην το περάσουμε μαζί».

Το πατρικό σπίτι του φερόμενου ως αδελφοκτόνου

Φανερά συγκινημένος, είπε πως «δεν της άξιζε αυτός ο θάνατος. Σε κανέναν δεν αξίζει. Είναι ένα συναίσθημα που εύχομαι σε κανέναν άνθρωπο να μην το ζήσει. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μία ανακούφιση για τη σύλληψή του. Πλανιόταν ένας φόβος που δεν είχε συλληφθεί ακόμα. Είχε αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα. Το να πάει μέρα μεσημέρι και να προσπαθεί να ανοίξει το σπίτι του ενώ ήξερε ότι καταζητείται και τον ψάχνει η ελληνική αστυνομία… δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό».

Τέλος, ο σύντροφος του θύματος είπε πως ο 52χρονος αδερφός της δασκάλας «είχε παραβατική συμπεριφορά από την εφηβική του ηλικία και δημιουργούσε προστριβές στο κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι ότι στοχοποιούσε κάποιον συγκεκριμένα. Μετά τον θάνατο των γονιών του μπορεί να περίμενε από την Έφη να τον προστατέψει από τις συνέπειες των πράξεών του. Καυγάδιζε με γείτονες και τους απειλούσε. Τρωγόταν με τα ρούχα του».

«Τον Ιούλιο του 2018 την είχε στείλει στο νοσοκομείο για 15 μέρες»

Μιλώντας στο star.gr, παιδική φίλη της άτυχης δασκάλας που γνώριζε εδώ και πολλές δεκαετίες τι συνέβαινε, αποκάλυψε πως φοβόταν αυτή την εξέλιξη, καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 52χρονος εκδήλωνε βίαιες τάσεις απέναντί της.

«Τον Ιούλιο του 18 την είχε ξυλοκόπησε, στέλνοντας στη στο νοσοκομείο για 10-15 μέρες» δήλωσε η κα Άρτεμις, προσθέτοντας πως «είχε απειλήσει και εμένα. Τον Νοέμβριο του 2018 είχα κάνει γραπτή καταγγελία στο Α.Τ της Καλλιθέας».

Την τελευταία φορά που επικοινώνησαν ήταν τη Μεγάλη Τετάρτη. Σύμφωνα με την παιδική φίλη της αδικοχαμένης δασκάλας, η 53χρονη της είχε εκμυστηρευτεί πως τον τελευταίο καιρό ο αδερφός της δεν την είχε ενοχλήσει και αυτό την ανησυχούσε.

 

Δείτε στο video του star.gr τι δήλωσε η παιδική φίλη της Έφης στον δημοσιογράφο Μιχάλη Λαγάνη

Ο διαρκής εφιάλτης και η αρχή του τέλους

Σύμφωνα με την φίλη του θύματος, η οικογένεια της 53χρονης φέρεται να είχε προβλήματα. Όλα αυτά τα χρόνια οι εντάσεις ήταν συνεχείς.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η δασκάλα εγκατέλειψε την πατρική στέγη πριν από 20 χρόνια και έφυγε στο εξωτερικό. Εργάστηκε ως δασκάλα σε ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες, έμεινε εκεί 8 χρόνια και το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, επιλέγοντας να νοικιάσει σπίτι στο Παλαιό Φάληρο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το άγριο έγκλημα έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στην οδό Τρίτωνος στο Παλαιό Φάληρο. Η γυναίκα ήταν πεσμένη στο έδαφος μέσα σε λίμνη αίματος. Αυτόπτες μάρτυρες που άκουσαν τις κραυγές της, βγήκαν στον δρόμο και είδαν έναν άνδρα να απομακρύνεται με αυτοκίνητο. Η δασκάλα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top