Θύματα εθίμων: 7χρονος πέθανε από φωτοβολίδα- 14χρονος λαμπάδιασε από σαΐτα

Ξύπνησαν μνήμες μετά τον θάνατο του εικονολήπτη

Τόσο ο βαρύς τραυματισμός της 8χρονης Αλεξίας από αδέσποτη σφαίρα, όσο και ο θάνατος του άτυχου εικονολήπτη από σαΐτα, ξύπνησαν άσχημες μνήμες σε ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα των επικίνδυνων αυτών εθίμων.

O παπά Διονύσης έχασε τον 7χρονο γιο του μπροστά στα μάτια του από φωτοβολίδα

«Άρχισαν οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και μια απ’ αυτές έφυγε και ήρθε στο παιδί μου».

Ήταν την Ανάσταση του 2011. Την ώρα που ο πατέρας Διονύσιος έψελνε το χαρμόσυνο άγγελμα, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ανθηδώνας στη Χαλκίδα, μια ναυτική φωτοβολίδα  βρήκε στο μάτι το μόλις 7 ετών αγοράκι του, που  στεκόταν μπροστά του, ντυμένο παπαδάκι. 

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα “σ' αγαπάω” ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του , τίποτα άλλο. Το μόνο που λες, αφήνεσαι στα χέρια του Θεού και σε σκεπάζει και σε καλύπτει και σου δίνει δύναμη. Μεγαλώνουμε αλλά αυτό το κομμάτι το κουβαλάμε μαζί μας. Είναι σαν να έχει μείνει ο χρόνος εκεί. Είναι σαν να μια φωτογραφία που έχει μείνει» λέει ο ιερέας.

Όταν ο 14χρονος Διονύσης λαμπάδιασε μπροστά στην κάμερα από σαΐτα 

«Όπως άναβα τη σαΐτα, ανάβω και την άλλη μαζί και σκάει η μία και παίρνει φωτιά η μπλούζα»

Ήταν Πάσχα του 1998 όταν ο μόλις 14 ετών σαϊτομάχος , Διονύσης, τυλίχθηκε στις φλόγες. Φέτος, ως θεατής του επικίνδυνου εθίμου, μαζί με τη σύντροφό του, έγινε μάρτυρας στο θάνατο του εικονολήπτη, που τότε είχε καταγράψει το δικό του ατύχημα!  

«Φεύγει... ξαφνικά βλέπουμε τον άνθρωπο, του σκάει στο κεφάλι. Από ψηλά έφυγε όμως, ερχόταν κατά πάνω μας, αλλάζει ξαφνικά πορεία και πέφτει πάνω στο κεφάλι του ανθρώπου και άλλη μία να πηγαίνει σφήνα από την άλλη πλευρά» περιγράφει η σύντροφος του Διονύση.  

Η αδελφή του έφηβου τότε Διονύση, μιλώντας στην  εκπομπή "Μαζί σου"  συγκλονίζει: «Το πρώτο πράγμα που ακούσαμε ήταν ένα μπαμ και μετά είδαμε μια φλόγα και καπνού, είχε καεί πρόσωπο, σώμα , κοιλιά , ήταν όλο καμένο» 

Οι σφαίρες πέφτουν βροχή στο Μενίδι

Βίντεο ντοκουμέντα, που εξασφάλισε ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, από την Κυριακή του φετινού Πάσχα , αποτυπώνουν την...ανεξέλεγκτη κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στο Μενίδι.

Πετρούπολη: Αδέσποτη σφαίρα τη βρήκε στο γόνατο 

Ο «χορός» από σφαίρες , που για κάποιους σημαίνει γλέντι , μπορεί να μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των συνανθρώπων τους. Όπως της Ευγενίας, που πέρυσι , ανήμερα του Πάσχα , δέχτηκε μια... αδέσποτη σφαίρα.

«Εγώ ήμουν στην Πετρούπολη και την ώρα που βάλαμε τραπέζι να φάμε ακούστηκε πυροβολισμός. Κι όπως καθόμουνα στο τραπέζι σήκωσα το κεφάλι ψηλά και πέρασε μία σφαίρα πάνω από το κεφάλι μου και με βρήκε στο γόνατο».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top