Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα

Αναφέρθηκε σε «εσωτερική Ανάσταση»

Ιερώνυμος

Την ευχή όλοι οι άνθρωποι να βιώσουν, πρώτα απ’ όλα, την «εσωτερική Ανάσταση» και «ένα πραγματικό Πάσχα» εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε, στη συνέχεια, οι φετινές γιορτές «να είναι Πάσχα, δηλαδή να είναι ένα πέρασμα -εβραϊκή λέξη το Πάσχα- καθότι πέρασαν από την Αίγυπτο στην πατρίδα τους, έφυγαν από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή. Είναι αυτά που θέλουμε όλη μας τη ζωή μας να έχουμε».

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».

Οι δύο εντολές που κρύβουν μέσα τους το νόημα της ζωής

Ερωτηθείς περί του τι καλείται να κάνει ο κάθε χριστιανός για να ανταπεξέλθει σε μια εποχή που βιώνει δυσκολίες και πειρασμούς, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε: «Είναι παλιό το πρόβλημα. Συνάντησε κάποιος τον Χριστό μας και του είπε ''ξέρετε, εγώ θέλω να ζήσω, να χαρώ και θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το νόημα της ζωής''. Και ο Χριστός του απάντησε πως είναι απλό: ''Πρώτα θα αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν να είσαι εσύ ο ίδιος, όπως τον εαυτό σου''. Του φάνηκε, όμως, ότι δεν επείσθη και τότε ο Κύριος επανέλαβε: ''Μέσα σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα όλης της ζωής''».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top