Λυκουρέζος-Παναγόπουλος: Στα κρατητήρια θα περάσουν το Σαββατοκύριακο

Θα αρνηθούν τις κατηγορίες

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι γνωστοί δικηγόροι, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ, πέρασαν τη νύχτα οι γνωστοί ποινικολόγοι. Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος κρατούνται σε χωριστά κελιά. Ο 85χρονος δικηγόρος δείχνει ήρεμος, ενώ τον επισκέφθηκαν η κόρη του Μαρία Ελένη, η τελευταία του σύντροφος Νατάσα Καλογρίδη αλλά και ο δικηγόρος του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR

Οι δυο γυναίκες, οι οποίες είναι σε κατάσταση σοκ προσπαθούν να είναι όσο περισσότερο γίνεται μαζί του. Η ατμόσφαιρά χθες στον 7ο όροφο του εφετείου, έξω από το γραφείο του ανακριτή ήταν βαριά, με την Μαρία - Ελένη και τη Νατάσσα Καλογρίδη να ξεσπούν σε κλάματα. 

Λυκουρέζος: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους Αλβανούς»

Σύμφωνα με τη Real News, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να είπε σε συνεργάτες: «Είναι εχθρική συμπεριφορά όλο αυτό, από την ώρα που δεν έχω μιλήσει ποτέ με τους φερόμενους ως εμπλεκομένους Αλβανούς, ούτε που τους έχω συναντήσει. Και τούτο αποδεικνύεται και από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου, κ. Κονταξής, δήλωσε νωρίτερα στο star.gr: «Καταρχήν οφείλω να επισημάνω την άψογη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στον κύριο Λυκουρέζο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ο επαγγελματισμός και η διακριτικότητα τους αξίζει να επισημανθούν. Από εκεί και πέρα είδα τον κύριο Λυκουρέζο χθες το βράδυ (σ.σ. την Παρασκευή) . Η παραμονή του στα κρατητήρια τον επέχει καταβάλει. Καθώς επίσης και το προβληματικό περιεχόμενο της δικογραφίας του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή σε βάρος του πελάτη μου σχετικά με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και την απόπειρα εκβιασμού».

«Η πλευρά του κ. Λυκουρέζου συνεχίζει να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος αλλά και ο τρόπος που έγινε η σύλληψη αποτελεί μια δικονομική υπερβολή» δήλωσε ο συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, Γ. Μαρακάκης. 

ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Ο ποινικολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, δεν θα απαντήσει καθόλου στο κατηγορητήριο του ανακριτή για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκεται εντελώς στον αέρα. Θα τοποθετηθεί μόνο για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.  

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες για τη σημασία της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, από το βήμα του Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top