Με προγραμματισμένα ραντεβού τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών

ΕΟΠΥΥ φαρμακεια

Μετά τις καταγγελίες από ασθενείς για ατελείωτες ώρες αναμονής τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ενισχύουν τη λειτουργία τους με δραστικές παρεμβάσεις που έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Έτσι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η ενεργοποίηση του συστήματος προγραμματισμένων ραντεβού αλλά και η μεταστέγαση κάποιων φαρμακείων, τα οποία δε διαθέτουν την υποδομή να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών.

Παράλληλα, προβλέπεται να λειτουργήσουν φαρμακεία σε επίπεδο πρωτεύουσας νομών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ασθενών και προετοιμάζεται η νέα δομή λειτουργίας με την υπηρεσία αποστολής φαρμάκων κατ' οίκων.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αποτελούν δομές χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους χωρίς συμμετοχή, σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις.

«Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούμε ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων του Οργανισμού. Ήδη έχει αποφασιστεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και προωθείται η μεταφορά-επέκταση σε καλύτερο χώρο σε τρία φαρμακεία της Αττικής, και συγκεκριμένα της Ομόνοιας, του Γκύζη και της Καλλιθέας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προέδρου ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top