Τα μάτια στον ουρανό: Απόψε η ροζ πανσέληνος

Τι σημαίνει το ανοιξιάτικο φεγγάρι που θα κάνει την εμφάνισή του

ροζ πανσεληνος

Όσοι είστε λάτρεις του φεγγαριού μη χάσετε απόψε την ευκαιρία να απολαύσετε την ροζ πανσέληνο του Απριλίου, η οποία συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Μην μπερδεύεστε. Δε θα δείτε όντως το φεγγάρι να γίνεται ροζ, απλά έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζει την Άνοιξη.

Το Wild Ground Phlox αποκτά ένα λαμπερό ροζ χρώμα και συνδέεται με την πανσέληνο του Απριλίου, σηματοδοτώντας παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα, την αρχή της Άνοιξης και το Πάσχα.

Ανάλογα με την περιοχή απ΄όπου θα το δείτε, το χρώμα του φεγγαριού θα είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο.

Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της διάχυσης του φωτός από το φεγγάρι στην σκονισμένη ατμόσφαιρα, όταν το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, «μεταφέροντας» τα χρώματα αυτά στα μάτια μας. Για τον ίδιο λόγο έχουμε και κόκκινα ηλιοβασιλέματα, εξηγούν οι ειδικοί.

Επίσης επισημαίνουν πως εκτός από το χρώμα και το μέγεθός του θα φαίνεται διαφορετικό, καθώς αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από μία φυσιολογική πανσέληνο.

Στην Ελλάδα η ροζ πανσέληνος θα είναι ορατή σε όλο της το μεγαλείο στις 02:12 τα ξημερώματα.

Και το καλύτερο στην όλη υπόθεση είναι πως δε χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό όπως κιάλια ή τηλεσκόπιο για να εκτιμήσετε την ομορφιά του.

Οπότε… τα μάτια στον ουρανό απόψε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top