Παγκόσμια πρωτιά: Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με μεταφορά μητρικής ατράκτου

Η πρωτοποριακή κλινική έρευνα του Institute of Life αλλάζει τα δεδομένα

Μια παγκόσμια ιατρική πρωτιά για την Ελλάδα με το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με μεταφορά μητρικής ατράκτου από το Institute of Life. 

Στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, βλέπετε τις συγκινητικές φωτογραφίες από το νεογέννητο αγοράκι, που ήρθε στη ζωή μετά την εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνικής μεταφοράς μητρικής ατράκτου σε μια 32χρονη Ελληνίδα, ύστερα από σειρά αποτυχημένων εξωσωματικών.

«Εκμεταλλευθήκαμε το υγιές κυτταρόπλασμα, την ενέργεια αυτού του ωαρίου για να δημιουργήσουμε ένα έμβρυο και να δώσουμε τη χαρά σήμερα να είναι μαμά με δικό της γενετικό υλικό» εξήγησε ο Παναγιώτης Ψαθάς, μαιευτήρας –γυναικολόγος και πρόεδρος του Institute of Life.

Στην ουσία αφαιρέθηκε ο πυρήνας από το ωάριο της μητέρας και μεταφέρθηκε σε ένα ωάριο δότριας, από το οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει τον πυρήνα του. Έτσι προέκυψε ένα διορθωμένο ωάριο, με το dna της φυσικής του μητέρας, το οποίο γονιμοποιήθηκε με το σπερματοζωάριο του πατέρα του!

Η πρωτοποριακή κλινική έρευνα του Institute of Life αλλάζει τα δεδομένα στην υποβοηθουμένη αναπαραγωγή.

Η μέθοδος της μεταφοράς της μητρικής ατράκτου αναπτύχθηκε μετά από 2,5 χρόνια πρωτοποριακών κλινικοεργαστηριακών ερευνών. Αφορά στη μιτοχονδριακή αντικατάσταση σε ανθρώπινα ωάρια, διατηρώντας ακέραιο το γενετικό υλικό της γυναίκας που θέλει να αποκτήσει δικό της παιδί. Η κλινική εφαρμογή της μεθόδου τελεί υπό την δανειοδότηση και την εποπτεία της εθνικής αρχής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top