Αλλάζουν από σήμερα οι έλεγχοι στα ελληνικά αεροδρόμια

Για όσους ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν

αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Δευτέρα, οι αλλαγές στους ελέγχους για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν από τη χώρα μας προς χώρες εκτός της Συνθήκης Σένγκεν. 

Σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 458/2017 από εδώ και πέρα όσοι ταξιδεύουν από και προς χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν θα υποβάλλονται σε αυστηρότερους διαβατηριακούς ελέγχους και διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με τη χρήση βάσης δεδομένων. 

Έτσι, ακόμη και οι Ευρωπαίοι πολίτες, που ανήκουν σε χώρες εντός Σένγκεν θα υποχρεούνται να υφίστανται ελέγχους όταν ταξιδεύουν από ή προς χώρες εκτός Σένγκεν.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακαλεί τους πελάτες που ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν να:

  • Προσέρχονται έγκαιρα στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
  • Να χρησιμοποιούν το διαβατήριό τους, αντί της αστυνομικής τους ταυτότητας για να μην υπάρχει καθυστέρηση στη διαδικασία του ελέγχου. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top