Το Star στα εγκαίνια της ανακαινισμένης βίλας Μπότση

Η βίλα του ιστορικού εκδότη, Νάσου Μπότση παραδόθηκε στον Δήμο Κηφισιάς

Η βίλα του ιστορικού εκδότη, Νάσου Μπότση παραδόθηκε στον Δήμο Κηφισιάς μετά από περιπέτειες 40 χρόνων και πλέον θα λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

«Κακώς είχε παραμεληθεί. Εδώ υπήρχε μια άτακτη αποθήκη. Αξιωθήκαμε σήμερα να αναστήσουμε το ιστορικό κτίριο της έπαυλης Μπότση», σημείωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Ο Νάσος Μπότσης, ο εκδότης της Ακρόπολης και της Απογευματινής, ήταν ένας μποέμ της δημοσιογραφίας. Το πρωί δούλευε σκληρά και το βράδυ γλένταγε.  Όταν το 1979 έφυγε από τη ζωή, εκτός από την εμβληματική του βίλα, άφησε στο κράτος κληροδότημα το Ίδρυμα για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Αθανάσιος Βασιλείου Μπότσης.

«Επί 38 χρόνια ως ίδρυμα εμείς προσπαθούμε να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη του Νάσου ζωντανή, ενός εργοδότη, ενός οραματιστή, ενός πραγματικά ευπατρίδη που μας τα άφησε κληρονομιά», ανέφερε ο πρόεδρος του ιδρύματος Μπότση Π. Καραγιάννης.

 «Ο Νάσος Μπότσης ήταν πολύ σημαντική προσωπικότητα. Οι εφημερίδες του Νάσου Μπότση μετρούσαν εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα στα περίπτερα καθημερινά. Έπαιξαν πολύ σημαντικό πολιτιστικό, πολιτικό και κοινωνικό ρόλο», τόνισε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ  στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών.

 «Ένας ακόμη χώρος πολιτισμού θα αρχίσει να λειτουργεί και μάλιστα με αναφορές σε κάτι που αγγίζει τις καρδιές όλων μας, τον μικρασιατικό ελληνισμό», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Γνωστές δημοσιογράφοι που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Μπότση όπως η Μάρα Ζαχαρέα, η Άρια Αγάτσα και η Νίνα Βλάχου απηύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση. Τον συντονισμό ανέλαβε η κυρία Έφη Κούτση, πρόεδρος του Κέντρου έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top