Άγριο ξύλο πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ - Κατάληψη από το ΠΑΜΕ

«Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν με λοστούς και τραυμάτισαν τέσσερα άτομα»

Εικόνες ντροπής, που αμαυρώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο, όπου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μάλιστα αυτή την ώρα σωματεία και εργαζόμενοι προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν διαδήλωση μέσα στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στην Πατησίων. 

Σύμφωνα με καταγγελίες της συνομοσπονδίας, γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, περίπου 200 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο «Ρόδος Palace» και επιτέθηκαν σε συνέδρους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και κρατώντας λοστούς επιτέθηκαν σε συνέδρους και μέλη της διοίκησης.  

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, ενώ όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του ζητά τη ματαίωση του συνεδρίου, καταγγέλλοντας ότι στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν εργοδοτικές οργανώσεις και όχι οργανώσεις εργαζομένων. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα επεισόδια είχαν διαδραματιστεί πριν λίγο καιρό και στην Καλαμάτα, όταν ματαιώθηκε το συνέδριο, αλλά και στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου και πάλι συνδικαλιστές ήρθαν στα χέρια.

Ρινγκ έγινε η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ: Πιάστηκαν στα χέρια οι συνδικαλιστές

Το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ βρίσκεται στον αέρα, ενώ το ΔΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ηγεσία της αστυνομίας, καθώς, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν τα επεισόδια αυτά. 

Μηνύσεις ετοιμάζεται να υποβάλει η ΓΣΕΕ

Μηνύσεις θα υποβάλουν στην εισαγγελία της Ρόδου ΓΣΕΕ και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα στο «Ρόδος Palace» μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της συνομοσπονδίας. 

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος είναι ανάμεσα στους τραυματίες, κατηγόρησε το ΠΑΜΕ ότι «καταφεύγει σε μεθόδους ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής».

ΠΑΜΕ: Μπράβοι απαγόρευαν την είσοδο σε εργαζόμενους και ΜΜΕ

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που μεταφέρει το ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στον χώρο του ξενοδοχείου βρίσκονταν ως περιφρούρηση μπράβοι της νύχτας. 

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάποιοι από αυτούς κρατούσαν ζώνες στα χέρια, απειλούσαν φωτορεπόρτερ και φώναζαν «φασιστάκια κομμουνιστές» και ότι επιτέθηκαν σε εκλεγμένους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ ακόμα και με δαγκωνιές. 

Το ΚΚΕ τέλος, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «χυδαία επίθεση» στελεχών της ΝΔ στη ΓΣΕΕ, εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα στελέχη της ΝΔ στη ΓΣΕΕ με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και προσωπικά στο Γενικό Γραμματέα του προσπαθούν να καλύψουν αυτό που ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αποτελούν και αυτά τη συνδικαλιστική μαφία στο εργατικό κίνημα. Αντικομμουνισμός, εργοδοτικός συνδικαλισμός και τσάκισμα του εργατικού κινήματος γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο, είναι η “υπεύθυνη διακυβέρνηση” της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Λογαριάζει κι αυτός χωρίς τον ξενοδόχο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top