Θυελλώδεις άνεμοι: Κομμένα δέντρα και ιπτάμενες πινακίδες σε όλη τη χώρα!

Απίστευτες εικόνες: Βούλιαξε και σκάφος στο Ναύπλιο

Οι δυνατοί άνεμοι, που έφθασαν μέχρι και τα εννέα μποφόρ και τα 145 χιλιόμετρα την ώρα, σάρωσαν τη χώρα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοηθείας, ενώ η Κάσος και η Κάρπαθος χτυπήθηκαν αλύπητα από τη θεομηνία. 

Στο Μαρούσι, στην οδό Σολωμού, ένας γερασμένος ευκάλυπτος τσάκισε από τον δυνατό αέρα και έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Το ίδιο συνέβη και στην οδό Αγησιλάου, όπου οι πυροσβέστες απομάκρυναν ένα τσακισμένο δέντρο, το οποίο έπεσε ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Ιεράπετρα: Αγωνία για το ιστορικό γεφύρι του Μύρτου

Μετά την ιστορική γέφυρα του Κερίτη που κατέρρευσε από την πρόσφατη θεομηνία στα Χάνια, SOS εκπέμπουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Ιεράπετρας για την γέφυρα του Μύρτου.

Το γεφύρι που στέκει αγέρωχο πάνω από 100 χρόνια την περιοχή, υπέστη ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, που έπληξαν το νησί τις τελευταίες ημέρες.  Μάλιστα είχε επισκευαστεί πριν από δύο χρόνια.  

Ναύπλιο: Βούλιαξε σκάφος στο λιμάνι

Οι δυνατοί βοριάδες σάρωσαν και το Ναύπλιο.

Ένα σκάφος δεν άντεξε και βούλιαξε στο λιμάνι. Η επιχείρηση για την ανέλκυση του θα ολοκληρωθεί μόλις κοπάσουν οι άνεμοι. 

Φωκίδα: Ο αέρας γκρέμισε ηρώο

Στην παραλία της Ερατείνης, στη Φωκίδα, ο φακός του Θεόδωρου Υφαντή κατέγραψε απίστευτες εικόνες.

Από τον δυνατό αέρα ξηλώθηκε το πάτωμα παραλιακού καταστήματος, το οποίο στη συνέχεια γκρέμισε το ηρώο που ήταν λίγο πιο κάτω. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος. 

Βούλιαξαν από τη βροχή Κάρπαθος και Κάσος

Στο νησί της Κάσου καλούσαν τον κόσμο να μην βγει από τα σπίτια του, λόγω της θεομηνίας. 

Εξάλλου, στην Κάρπαθο υπερχείλισε ο ποταμός Βρόντης και ο ποταμός Σικέλαος.

Τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού κατέρρευσε από τον όγκο του νερού ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.  Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέθεσε αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε τα δύο νησιά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χανιά: Έκλεισε η γέφυρα του Πλατανιά

Στον Πλατανιά Χανίων το ποτάμι φούσκωσε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη γέφυρα, τύπου Μπέλεϊ, που είχε τοποθετήσει ο στρατός λίγες ημέρες μετά την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε το νομό.

Από την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται σταδιακά, ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει, ενώ θα κοπάσουν οι άνεμοι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top