Σ. Αραχωβίτης: «Σταματά η αλιεία με τη βιντζότρατα»

«Όπου έχει περάσει το εργαλείο, είναι κρανίου τόπος»

Ενθαρρυντικές δηλώσεις για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο STAR, το εργαλείο της βιντζότρατας σταματά την λειτουργία του.

«Δεν έχουμε σκοπό να  ανανεώσουμε το διαχειριστικό για  την επόμενη περίοδο, οπότε η αλιεία με την βιντζότρατα σταματάει φέτος», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

Το εργαλείο βυθού  που ξεσήκωσε τους ψαράδες και την επιστημονική κοινότητα για τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα καταργείται. Το θέμα είχε αναδείξει ο Βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό και προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ. 


«Τελείωσε το διαχειριστικό και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Δεν πρόκειται να υποβάλλει η χώρα πρόταση για νέο διαχειριστικό, οπότε από τα δεδομένα που έχουμε θα αξιολογηθούν  από τους αρμόδιους επιστήμονες και προχωράμε σε παύση του εργαλείου», πρόσθεσε ο Σ. Αραχωβίτης.

«Όπου έχει περάσει το εργαλείο, είναι κρανίου τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ψαράς.

«Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα δείχνουν ότι το εργαλείο δεν είναι απαραίτητο», τόνισε ο Σ. Αραχωβίτης.

Σε δεκαπέντε ημέρες  ολοκληρώνεται η αλιευτική περίοδος του συγκεκριμένου εργαλείου και θα επανέλθει για τρείς μήνες τον Οκτώβρη οπότε και καταργείται οριστικά. Επίσης, ο υπουργός ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για όλα τα ζητήματα της αλιείας.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top