Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Συγκλονίζει ο Έλληνας που σώθηκε!

Ο Αντώνης Μαυρόπουλος περιέγραψε τα όσα έζησε

Φως στα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας των Αιθιοπικών αερογραμμών αναμένεται να ρίξει το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε στα συντρίμμια του Boeing 737. 

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Μαυρόπουλος, ήταν ο μοναδικός επιβάτης της μοιραίας πτήσης που σώθηκε, καθώς δεν επιβιβάστηκε την τελευταία στιγμή.

Είναι Χημικός Μηχανικός και Διευθύνων Σύμβουλος σε μια εταιρεία διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Δραστήριο και ευφυή τον χαρακτηρίζουν, καθώς έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 100 μεγάλης κλίμακας έργα σε 15 διαφορετικές χώρες. Τα τελευταία χρόνια έχει ταξιδέψει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε όλες τις ηπείρους και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της έρευνάς του στην κλιματική αλλαγή. Είναι ο άνθρωπος που ξεγέλασε τον θάνατο στην μοιραία πτήση των Αιθιοπικών αερογραμμών. 

«Κάποιος φίλος μου είπε, σου δόθηκε μια ευκαιρία για δεύτερη ζωή, φρόντισε να την ζήσεις όπως θέλεις. Δεν μπορώ, μου έφυγε η ζωή κάτω από τα πόδια… πρέπει να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι γιατί δεύτερες ευκαιρίες δε δίνονται» δήλωσε ο ίδιος.

Πώς σώθηκε 

Τρία κρίσιμα λεπτά του έσωσαν τη ζωή. Το εισιτήριο του Βασίλη Μαυρόπουλου, αναγράφει ως ώρα αναχώρησης της πτήσης 8:15 και η πύλη κλείνει στις 8. Έφτασε στις 08:03 με αποτέλεσμα να μην προλάβει να επιβιβαστεί.

Ο πιλότος δήλωσε πρόβλημα στο αεροσκάφος 

Ο καταγραφέας των δεδομένων πτήσεων και ο καταγραφέας συνομιλιών εντοπίστηκαν και αναμένεται να ρίξουν φως στην τραγωδία. Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ο πιλότος του boeing 737 max ήταν να δηλώσει στον πύργο ελέγχου ότι έχει πρόβλημα και θέλει να γυρίσει πίσω στην Αντίς Αμπέμα. 

«Ένα σύστημα καινούργιο, το οποίο έχει μπει για περισσότερο και καλύτερη ευστάθεια στις πτήσεις του και γενικά στην συμπεριφορά του αεροπλάνου πλέον βρίσκεται σε μια διαφωνία με τις εταιρείες αν έχουν εκπαιδευτεί πραγματικά οι πιλότοι ή όχι» είπε στο STAR ο Στάθης Πέκιας, μηχανικός αεροσκαφών.

Σήμερα η Κίνα διέταξε τη διακοπή πτήσεων των αεροσκαφών τύπου 737 MAX 8 που διαθέτουν οι αερογραμμές της. Συνολικά, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχουν στους στόλους τους 96 αεροσκάφη 737 MAX, ενώ για την Boeing το συγκεκριμένο αεροσκάφος θεωρείται η συνέχεια του 737 best seller όλων των εποχών με παραγωγή πάνω από 10.000 αεροσκάφη. 

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top