Πατρινό Καρναβάλι για πάντα – Αυτή είναι η Βασίλισσα του Καρναβαλιού

Τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη η Ελλάδα ενόψει και της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς. 

Έθιμα δρώμενα και παραδοσιακές γιορτές μας  προετοιμάζουν για το ξέφρενο γλέντι, τα πρωτεία του οποίου βεβαίως κρατά η βασίλισσα του Καρναβαλιού Πάτρα.

Πρεμιέρα στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας έκαναν τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Η πολιτική επικαιρότητα πρωταγωνιστεί και φέτος. Το  άρμα της Βασίλισσας θα είναι η Ανάπτυξη. 

Ο…συμπαθέστατος Κινγκ Κονγκ, που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Σαρώνει τις συνέπειες της Ανάπτυξης: «ακραία φτώχια», «αύξηση ανεργίας», «ακρωτηριασμός μισθών και συντάξεων»…

Στο καρναβάλι της Πάτρας κάνει την εμφάνισή του ο Κινέζικος δράκος που βγαίνει από τα σύνορα της ασιατικής χώρας για πρώτη φορά.

Σήμερα το βράδυ γίνονται τα παραδοσιακά μπουρμπούλια, ενώ στις 11 το πρωί αύριο θα ξεκινήσει η παρέλαση με τους χιλιάδες καρναβαλιστές.

Αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν φυσικά η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού η 20χρονη Αναστασία Ψαρρού.

Συγκεκριμένα, η όμορφη Πατρινιά εμφανίστηκε με την εντυπωσιακή της στολή στην Κορίνθου, λίγο πριν ξεκινήσει η «ποδαράτη» παρέλαση το απόγευμα του Σαββάτου.

Γιαουρτομαχίες στο Ναύπλιο

Το παραδοσιακό παιχνίδι «Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού» αναβίωσε για 29η συνεχή χρονιά, στην Πλατεία Συντάγματος στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου.

Ένα μέρος του παιχνιδιού θέλει τα παιδιά να βουτάνε το πρόσωπο μέσα σε γιαούρτι και αφρό για να βρουν ένα γρίφο του κρυμμένου θησαυρού. Και αν δεν το βρουν με την πρώτη...συνεχίζουν τις βουτιές στο γιαούρτι!

Σκόπελος: Το κάψιμο της Τράτας και τα «περπάσκα»

Στην Σκόπελο αναβιώνει το έθιμο της Τράτας. Οι τραταραίοι, το πλήρωμα  δηλαδή της Τράτας κάνουν  το «το γύρο του νησιού» περνώντας από κάθε γειτονιά τραγουδώντας αποκριάτικα, σατυρικά τραγούδια τα γνωστά «περπάσκα», που διακωμωδούν τη γονιμοποίηση, τις χήρες, του παπάδες και τις παπαδιές.

Τρίκαλα

Ο ιερέας του χωριού, πρώτος στο χορό. Αφού ολοκληρώνει την θεία λειτουργία, ακολουθεί γλέντι στην αυλή της εκκλησίας, μετά εδεσμάτων και φυσικά το τσίπουρο ρέει άφθονο.

Άρτα

To έθιμο των «μπαντίδων» αναβίωσε στους δρόμους της Άρτας. Οι μάγκες της εποχής βγαίνουν στο δρόμο και τραγουδώντας σκωπικά προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του γυναικείου πληθυσμού.

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top