Δικαιώθηκε δεύτερη φορά η φοιτήτρια που έμεινε ανάπηρη από αμέλεια γιατρού

Καθηλώθηκε σε καροτσάκι από λάθος διάγνωση

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο γιατρός ο οποίος είχε καταδικαστεί ως υπαίτιος για την αναπηρία της Μαρίζας Γουργολίτσα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η νεαρή φοιτήτρια έμεινε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι το 2011 εξαιτίας της αμέλειάς του.

Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για αμέλεια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 χρονών. Τώρα κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με μόνο ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο του.

«Πιστεύω ότι εκείνη τη μέρα όταν πήγα στο νοσοκομείο, δε με αντιμετώπισαν σαν έναν άνθρωπο που έχει αξία. Όταν το έπαθα ήμουν 20 ετών, στην ηλικία που νομίζεις ότι όλος ο κόσμος σου ανήκει» δήλωσε η Μαρίζα Γουργολίτσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Μαρίζα η οποία σπούδαζε στο Ηράκλειο το 2011 είχε πάει δυο φορές στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη και το στήθος αλλά δεν έτυχε σωστής διάγνωσης.

Όταν πήγα στο νοσοκομείο η διάγνωση ήταν ψύξη. Ξαναπήγα την επόμενη μέρα με τα ίδια συμπτώματα, μου έκαναν αξονική μου είπαν ότι είναι καθαρή και με έδιωξαν ξανά.

Πολύ αργότερα και ενώ οι πόνοι της δεν υποχωρούσαν, οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, διαπίστωσαν ότι έπασχε από  δυσπλασία στο νωτιαίο μυελό.Ήταν όμως πια αργά.

Σήμερα έχει πάρει μεταγραφή από το Μαθηματικό Κρήτης στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης και εξακολουθεί να ανεβαίνει με θάρρος τον Γολγοθά της.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top