Μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων που πνίγηκαν στον Γεροπόταμο

Μία οικογένεια ξεκληρίστηκε από τα ορμητικά νερά

Οι συγγενείς των θυμάτων του Γεροπόταμου συντετριμμένοι κατέθεσαν την Παρασκευή μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για το χαμό των τεσσάρων μελών της οικογένειας τους.

«Όταν μένουμε μόνοι κλαίμε, όταν είμαστε με το παιδί κάνουμε τους καραγκιόζηδες…» δήλωσε ο Μανώλης Γιαννακάκης, ο πατέρας του Κωστή Γιαννακάκη, ο οποίος πνίγηκε στον Γεροπόταμο μαζί με τη σύζυγό του, τη μητέρα της γυναίκας του και την αδερφή της.

Είχαν πάει να δοκιμάσουν νυφικά πριν πνιγούν στον Γεροπόταμο

Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία μάνας και κόρης που πνίγηκαν στον Γεροπόταμο

Ο Μανώλης Γιαννακάκης

Με παροιμιώδες κουράγιο ο Μανώλης Γιαννακάκης περιγράφει την καθημερινότητα του μετά το χαμό του γιού του και των υπόλοιπων συγγενών που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στη Μεσαρά.

Σφιγγόμαστε για το παιδί, για το μωρό. Απλώς μας αφήσαν ένα μωρό παιδί και εκεί κρατιόμαστε τώρα. Εκεί δίνουμε όλο το βάρος. Και παππούς και πατέρας. Τι να κάνουμε.

Είκοσι μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου για την κατάθεση της μήνυσης.

«Από το περιεχόμενο εξειδικεύονται οι ευθύνες και τα πρόσωπα στα οποία απευθύνονται, από εκεί και μετά η εισαγγελία είναι αυτή που θα αποδώσει και θα εξατομικεύσει τις ευθύνες» εξηγεί ο δικηγόρος, Γιώργος Κοκοσάλης.

Το ζευγάρι που πνίγηκε στον Γεροπόταμο

Αυτό που προσδοκούν οι συγγενείς είναι να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία, στη μνήμη των ανθρώπων τους, που έχασαν σε μια νύχτα. 

Τραγική ειρωνία; Ο 29χρονος Κωστής και η 30χρονη γυναίκα του Ροδούλα ετοιμάζονταν το καλοκαίρι να κάνουν τον θρησκευτικό τους γάμο.

Μάλιστα το μοιραίο πρωινό είχαν πάει στο Ηράκλειο για να δοκιμάσουν νυφικά.Την αποκάλυψη είχε κάνει ο Μανώλης Γιαννακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί Σου»:

«Δεν είχαν να πάνε μόνο στον γάμο. Εκείνη τη μέρα μου είχαν αφήσει από νωρίς το παιδί. Είχαν πάει να διαλέξουν νυφικά. Στις 17:00 το απόγευμα πήρα τον γιο μου τηλέφωνο και του είπα ότι το μικρό κάνει εμετό. Μου είπε ότι δε θα πάνε στον γάμο και θα γυρίσουν πίσω. Μετά πήρε τον γιατρό, του είπε να πάρει κάτι φάρμακα και ήμασταν σε επικοινωνία μέχρι τις 12 το βράδυ. Η μαμά του μωρού, η Ροδούλα, έπαιρνε κάθε μισή ώρα τηλέφωνο και μιλούσε με τη σύζυγό μου. 12:01 ήταν η τελευταία φορά που μιλήσανε».

Κρήτη: Η θλιβερή ιστορία της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στον Γεροπόταμο

Η 30χρονη Ροδούλα με τη μητέρα και την αδερφή της. Χάθηκαν όλες μαζί στα ορμητικά νερά

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Σάββατο το βράδυ το ζευγάρι πήρε την μητέρα και την αδελφή της 30χρονης και πήγαν σε έναν γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες. 

Λίγο μετά τις 12 τη νύχτα μπήκαν στο αυτοκίνητο για να επιστρέψυυν στο σπίτι τους. Όμως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή φαίνεται ότι πήραν λάθος δρόμος και κατέληξαν στον Γεροπόταμο, ο οποίος είχε «φουσκώσει» από την καταρρακτώδη βροχή. 

Τα ορμητικά νερά του ποταμού άρχισαν να παρασέρνουν το αυτοκίνητο και έντρομη η 30χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση φωνάζοντας ότι κινδυνεύουν. 

«Τρέξτε πνιγόμαστε», φέρεται να είπε η γυναίκα πριν κοπεί η σύνδεση. Λίγο αργότερα πήρε τηλέφωνο και ο σύζυγός της, φωνάζοντας ότι κινδυνεύουν και παρασύρονται από το ποτάμι. 

Οι αρχές εντόπισαν το στίγμα των κινητών τηλεφώνων, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν το έργο τους. 

Την Κυριακή λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία Τυμπακίου.

Λίγες ώρες μετά επιβεβαιώθηκε η τραγική αλήθεια.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top