Επιτέλους! Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε 13’’ για τα ΜΜΜ

Πιο γρήγορη η διαδικασία έκδοσης στα αυτόματα μηχανήματα

Συνωστισμός στην έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων

Ίσως να έχετε βρεθεί στη θέση επιβάτη του μετρό, ηλεκτρικού, τραμ ή λεωφορείου που δεν έχει ηλεκτρονική κάρτα και πρέπει να αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο από τα αυτόματα μηχανήματα. Κι αν έχετε βρεθεί, σίγουρα θα έχετε ξεφυσήξει… μέχρι να εκδοθεί το εισιτήριο σας. Ως εδώ όμως, γιατί πλέον μειώθηκε ο χρόνος έκδοσης των εισιτηρίων από τα αυτόματα μηχανήματα στα 13,28 δευτερόλεπτα, έναντι 25 που ήταν παλαιότερα!

Αν θέλετε και απόδειξη, θα πρέπει να κάνετε υπομονή, ώστε να περάσουν 16,45 '' έναντι των 30’’ που ήταν πριν ενώ με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, η συναλλαγή εκτελείται σε περισσότερο χρόνο.

Ο ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προχώρησε στη μείωση του χρόνου συναλλαγών και στα 293 αυτόματα μηχανήματα του δικτύου.

Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στόχευση του ΟΑΣΑ αποτελεί η προμήθεια 80 με 100 νέων μηχανημάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε σταθμούς με υψηλή επιβατική κίνηση.

Αναβαθμίζονται οι «έξυπνες» στάσεις 

Πέρα από τη μείωση του χρόνου συναλλαγής στα αυτόματα μηχανήματα, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στη βελτίωση των υπηρεσιών της τηλεματικής.

Η ιστοσελίδα telematics.oasa.gr αναβαθμίστηκε με νεότερα δεδομένα και πληροφορίες, καθιστώντας επαρκέστερη την ενημέρωση του επιβάτη για την εκτέλεση των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ. Στην ενότητα «Ημερήσιος Προγραμματισμός», ο επιβάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή, να ενημερωθεί για την ακριβή εκτέλεση των δρομολογίων, τόσο από την αφετηρία, όσο και από το τέρμα της διαδρομής και να προσαρμόσει τις μετακινήσεις του, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Σημειώνεται ό,τι η τηλεματική εγκαινιάστηκε στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας το 2016, με τη λειτουργία 1.000 «έξυπνων» στάσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top