Ναυάγιο στα ανοιχτά της Σάμου - Ένας άνδρας και δύο παιδιά νεκρά

Βυθίστηκε λέμβος στην οποία επέβαιναν 12 μετανάστες

λέμβος μεταναστών

Οι θάνατοι στο Αιγαίο από τις μεταναστευτικές ροές δεν έχουν τέλος. Μία ακόμη λέμβος, στην οποία επέβαιναν 12 μετανάστες, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου. Νεκροί ένας άνδρας και δύο παιδιά. 

Πλωτό του λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε 11 μετανάστες, οι οποίοι κολυμπούσαν στη θάλασσα. Ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ένα άτομο αγνοείτο. Λίγο αργότερα, μια σορός άνδρα εντοπίστηκε από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού.

Τα δύο από τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους κατέληξαν. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Σάμο.
Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα πλωτό ένα ναυαγοσωστικό, σκάφος frontex και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Διασώθηκαν 11 μετανάστες στο Φαρμακονήσι

Χθες το βράδυ, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 11 μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμοκονησίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Περίπου 14.600 μετανάστες και πρόσφυγες κατοικούν στα νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα με το UN Refugee Agency, την εβδομάδα 28 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου 2019, 347 μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά, αρκετά λιγότεροι από τις 610 αφίξεις που είχαν καταγραφεί πέρυσι την ίδια περίοδο.

Περίπου 14.600 μετανάστες και πρόσφυγες κατοικούν στα νησιά του Αιγαίου, εκ των οποίων το 41% είναι από το Αφγανιστάν, το 13% από το Ιράκ και το 10% από τη Συρία. Το 43% των μεταναστών είναι άνδρες ηλικίας 18-39 ετών, το 21% γυναίκες και το 30% παιδιά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top