Κατέρρευσε μνημείο στα Χανιά και καταπλάκωσε αυτοκίνητα

Έπεσαν πάνω τους χωμάτινοι όγκοι και πέτρες

Δείτε στο video από τη "Νέα Τηλεόραση Κρήτης" τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη πριν από μερικές ημέρες στα Χανιά εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

Από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών που «σάρωσε» την Κρήτη, χτυπήθηκε και το ενετικό μνημείο του Επιπρομαχώνα, με αποτέλεσμα μέρος του να καταρρεύσει και να καταπλακώσει αυτοκίνητα.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μέρος από το βόρειο τμήμα του μνημείου, με αποτέλεσμα μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι και πέτρες να πέσουν πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

Φωτογραφία: zarpanews.gr

Στο σημείο της κατάρρευσης βρίσκονται από το πρωί συνεργεία που απομακρύνουν τις πέτρες και τα χώματα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στην περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που καταρρέει τμήμα του συγκεκριμένου Επιπρομαχώνα. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και το 2017 με τις αρμόδιες υπηρεσίες να τοποθετούν μεταλλικά στηρίγματα στο μνημείο ενώ εργασίες υποστύλωσης είχαν γίνει παλαιότερα και σε άλλα σημεία του Επιπρομαχώνα.

Φωτογραφία: zarpanews.gr

Υπερχείλισε το φράγμα του Αποσελέμη – Νερό για τρία χρόνια στην Κρήτη

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το φράγμα του Αποσελέμη.

Οι πρωτοφανείς ποσότητες βροχής είχαν ως αποτέλεσμα το νερό στον ταμιευτήρα να φτάσει τα 25,3 εκ. κυβικά, ποσότητα που όπως δήλωσε ο διευθυντής Διαχείρισης Υδάτων του Φράγματος Αποσελέμη, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγ. Νικολάου, για τρία χρόνια.

Φωτογραφία: zarpanews.gr

Όπως εξήγησε ο κ. Μαμαγκάκης, οι ποσότητες νερού στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι τεράστιες, ενώ η σήραγγα είναι κλειστή εδώ και μια εβδομάδα, προκειμένου η υπερχείλιση να γίνει πιο ομαλά.

«Τις επόμενες ημέρες υπολογίζεται ότι ημερησίως από το φράγμα θα φτάνει σε συνεχή παροχή, νερό 30 χιλιάδων κυβικών, όχι μόνο για ύδρευση αλλά και άρδευση» τόνισε ο κ. Μαμαγκάκης που σημείωσε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς τους, στο φράγμα ανά ώρα υπολογίζεται ότι πέφτουν 60-70 χιλιάδες κυβικά νερού.

Ο διευθυντής Διαχείρισης Υδάτων του φράγματος Αποσελέμη, όπως είπε, χρειάζεται οι κάτοικοι της περιοχής να δείξουν προσοχή, καθώς το ρέμα που ήταν ανενεργό λειτούργησε και πάλι, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεχτικοί και σε ότι αφορά τις μετακινήσεις τους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις «Ιρλανδικές γέφυρες» που έχουν κλείσει, αλλά και τη σήμανση στην οποία προχώρησαν, σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου και την Πολιτική Προστασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top