Παρέμβαση Εισαγγελέα για απομάκρυνση ομοφυλόφιλου από γηροκομείο

Ζήτησε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Καλαβρύτων

παππούς σε παγκάκι

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπο "Ι-efimerida", σύμφωνα με το οποίο ηλικιωμένος φέρεται να απομακρύνθηκε από γηροκομείο στην περιοχή των Καλαβρύτων γιατί ήταν ομοφυλόφιλος.

Η Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Καλαβρύτων ζητώντας να διερευνηθεί αν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί και αδίκημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, επικαλούμενο το "tempo24", ανέφερε ότι:  

"Ο άτυχος ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, μέχρι πρότινος δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων. Παρά ταύτα, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο», η οποία βρίσκεται στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη. Οπως αναφέρει το tempo24.news, το πρωί της Τετάρτης, ο δήμος Πατρέων ενημερώθηκε ότι ο ηλικιωμένος εκδιώχθηκε από το ίδρυμα, καθώς ο Μητροπολίτης-που φέρεται ότι έχει τον πρώτο... λόγο στο «Καλλιμανοπούλειο»- έμαθε ότι ο γέροντας είναι ομοφυλόφιλος"

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top